Prahova: Peste 120 de oameni, salvaţi după ce au rămas blocaţi în zăpadă

Peste 120 de persoane rămase blocate, în noaptea de miercuri spre joi, pe mai multe drumuri din judeţul Prahova au fost salvate de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care au intervenit pentru deblocarea mai multor autoturisme, a unui autobuz şi a unei ambulanţe.

104 afișări
Imaginea articolului Prahova: Peste 120 de oameni, salvaţi după ce au rămas blocaţi în zăpadă

Prahova: Peste 120 de oameni, salvaţi după ce au rămas blocaţi în zăpadă (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru salvarea unui număr de 123 de persoane şi deblocarea unei ambulanţe, a unui autobuz, a unui microbuz şi a 38 de autoturisme care au rămas blocate pe mai multe drumuri.

Astfel, în comuna Colceag pompierii au intervenit pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa la un caz în satul Inoteşti şi pentru salvarea a şapte persoane din două autoturisme. În comuna Berceni, sat Cătunu, 17 persoane au fost salvate şi evacuate din opt autoturisme blocate în zăpadă. În comuna Ariceştii - Rahtivani, satul Nedelea, pompierii au intervenit pentru salvarea a 49 persoane, printre care doi copii sub şase ani, aflate într-un autobuz şi 12 autoturisme rămase înzăpezite.

În comuna Şirna, sat Tăriceni, s-a intervenit pentru salvarea a 26 de persoane aflate într-un microbuz şi opt autoturisme, iar în comuna Olari pompierii au salvat 15 persoane aflate în patru autoturisme. Alte cinci persoane rămase blocate în două maşini au fost recuperate în comuna Berceni, sat Corlăteşti, iar în municipiul Ploieşti alte două persoane rămase blocate într-o maşină au fost, de asemenea, salvate de către echipajele ISU.

Pompierii au intervenit şi în comuna Fulga pentru salvarea unui copil de patru luni cu insuficienţă respiratorie care necesita îngrijire medicală de specialitate, însă mama acestuia a refuzat transportul copilului la spital.

În comuna Ariceştii - Rahtivani, satul Nedelea un copil de şapte ani şi o persoană adultă care aveau nevoie de asistenţă medicală şi solicitaseră intervenţia ambulanţei au fost transportaţi către echipajul medical care nu a putut ajunge la ei şi care i-a aşteptat pe DN 72, în apropierea localităţii.

La acţiunile de salvare au participat aproape o sută de ofiţeri şi de subofiţeri, iar intervenţiile au avut loc în condiţiile în care în unele zone stratul de zăpadă atinge doi metri.

În alte zone au intervenit jandarmii din Prahova. Astfel, şase persoane rămase blocate într-un TIR şi trei autoturisme pe drumul dintre localităţile Filipeştii de Târg şi Călineşti au fost recuperate de jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici