Video Prahova: Zeci de persoane blocate în maşini pe două drumuri naţionale, salvate de jandarmi şi pompieri - VIDEO

Un număr de 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi zece pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au participat, în ultimele ore, la salvarea mai multor persoane rămase blocate în zeci de maşini pe două drumuri naţionale din Prahova.

728 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, maior Leonard Dragomirescu, 50 de jandarmi din cadrul acestei instituţii au participat la operaţiunile de deszăpezire a drumului naţional 1 D Ploieşti - Slobozia, drum blocat în zona localităţii Jilavele, din judeţul Ialomiţa.

Jandarmii au ajuns în zona care trebuia deszăpezită miercuri seară, în jurul orei 21:00, însă din cauza rafalelor puternice de vânt nu au putut interveni. Ofiţerii şi subofiţerii jandarmi au rămas în zonă şi au început operaţiunea de deszăpezire joi dimineaţă, reuşind să scoată din troiene aproximativ 35 de autovehicule, între care autoturisme, camioane şi autoutilitare.

Joi dimineaţă, reprezentanţii societăţii Conpet SA au dus celor rămaşi înzăpeziţi pe DN 1 D 200 de pachete cu mâncare şi 50 de litri de ceai, care au fost distribuite oamenilor de către jandarmi.

Şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au participat la acţiunile de deszăpezire.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu, a declarat că zece pompieri, ofţeri şi subofiţeri au participat la salvarea oamenilor rămaşi blocaţi în maşini pe DN 1 D şi pe DN 72, în localitatea prahoveană Stoieneşti.

La ora transmiterii acestei ştiri drumurile naţionale 1, 1A, 1B şi 1D au fost deblocate, anunţă Poliţia Prahova. Purtătorul de cuvânt al IPJ prahova, Daniel Radu, a precizat că poliţiştii au instituit filtre de restricţionare a traficului greu pe DN 1, între Ploieşti şi Bucureşti, în localitatea prahoveană Potigrafu, dar şi la intersecţia dintre DN 1 şi DN 1 A şi pe DN 1 B, în oraşul prahovean Mizil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici