Preafericitul Daniel, aşteptat în Suceava pentru sfinţirea unei mănăstiri, a aterizat la Bacău din cauza ceţii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, aşteptat pe Aeroportul Suceava de Mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, pentru sfinţirea unei mănăstiri în Rădăuţi, a aterizat, vineri după-amiază, pe Aeroportul din Bacău din cauză că ceaţa de pe aeroportul sucevean nu a permis aterizarea.

754 afișări
Imaginea articolului Preafericitul Daniel, aşteptat în Suceava pentru sfinţirea unei mănăstiri, a aterizat la Bacău din cauza ceţii

Preafericitul Daniel, aşteptat în Suceava pentru sfinţirea unei mănăstiri, a aterizat la Bacău din cauza ceţii (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Patriarhul BOR, Preafericitul Daniel, urma să ajungă, vineri, la ora 14.00, pe Aeroportul Suceava, pentru a merge apoi la Rădăuţi pentru a participa la sfinţirea Aşezământului de copii "Sf. Ierarh Leontie”, iar sâmbătă pentru a oficia Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe aeroportul sucevean au venit să-l întâmpine pe Preafericitul Daniel Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Ioachim Băcăuanul, Episcopul de Huşi, PS Corneliu Bârlădeanu, precum şi zeci de preoţi.

Pe perioada în care au aşteptat să afle dacă avionul în care se afla Preafericitul Daniel va putea ateriza la Suceava, preoţii prezenţi în aeroport au repetat mai multe cântece de întâmpinare pentru înaltul ierarh.

Din cauză că ceaţa de pe aeroportul sucevean era densă, iar plafonul era sub 150 de metri, aterizarea aeronavei nu a fost posibilă, motiv pentru care avionul în care se afla Preafericitul Daniel a aterizat pe Aeroportul Bacău, de unde delegaţia a venit cu maşini spre Rădăuţi.

Patriarhul BOR va oficia, sâmbătă dimineaţă, slujba de sfinţire a Mănăstirii "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi, unde de joi PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a adus racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală care va rămâne la Rădăuţi până duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici