Predoiu: Minimalizarea rezultatelor luptei anticorupţie, contraproductivă

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu consideră că minimalizarea cu orice preţ a oricăror rezultate este contraproductivă, răspunzând unei întrebări privind afirmaţiile din presa străină conform cărora România nu îndeplineşte criteriile UE, neînregistrând progrese în lupta anticorupţie.

58 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Minimalizarea rezultatelor luptei anticorupţie, contraproductivă

Predoiu: Minimalizarea rezultatelor luptei anticorupţie, contraproductivă (Imagine: Mediafax Foto)

"La fel de contraproductivă este şi culpabilizarea în ansamblu a justiţiei din România, acest tip de abordare nu face decât să-i descurajeze pe cei care cred în ea", a afirmat Cătălin Predoiu.

El a apreciat că adoptarea unei poziţii echilibrate care să recunoască deopotrivă rezultatele înregistrate şi problemele care rămân în curs de rezolvare este atitudinea ce amai corectă.

Politicianul american Tom Gallagher a afirmat, într-un comentariu pentru ediţia electronică a Financial Times, că România nu va fi sancţionată de Comisia Europeană deşi a înregistrat rezultate slabe în lupta împotriva corupţiei, UE fiind dezarmată de o elită locală foarte versată în simularea schimbării.

La rândul său, parlamentarul german creştin-democrat Gunther Krichbaum, citat de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, a declarat că România a înregistrat "regrese sistematice" de la 1 ianuarie 2007, iar încrederea autorităţilor de la Bruxelles în procesul de reformă din România s-a dovedit iluzorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici