Predoiu, ministrul Justiţiei: Nu trebuie să ne închipuim că procurorii vor descinde la operatorii din energie

Nu trebuie să ne gândim că procurorii vor descinde la operatorii din energie şi nu vor derula operaţiuni specifice în legătură cu tranzacţii comerciale obişnuite, a declarat joi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la un post de televiziune, în legătură cu solicitarea adresată procurorului general privind energia

187 afișări
Imaginea articolului Predoiu, ministrul Justiţiei: Nu trebuie să ne închipuim că procurorii vor descinde la operatorii din energie

Cătălin Predoiu, a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, o adresă prin care a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare pentru a descoperi, preveni şi combate orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie.

Predoiu a precizat că ministrul Justiţiei are dreptul constituţional şi legal să emită astfel de îndrumări, care privesc o prioritizare a acestor cauze atunci când procurorii au date certe în baza cărora se pot sesiza.

Ministrul spune că îndrumarea a fost necesară pentru că procurorii nu au tot ce le trebuie la dispoziţie, nu există resurse umane, condiţiile logistice nu sunt cele mai strălucite şi atunci este nevoie de o prioritizare a cauzelor pe care aceştia le instrumentează.

Predoiu a spus că în discuţiile de la Guvern pe tema energiei au apărut semne de întrebare, oferind exemplul unor şcoli care au primit facturi „la preţuri astronomice”, deşi pentru aceste unităţi de învăţământ există o dispoziţie care plafonează acest cost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici