Predoiu: Nu se pune problema disponibilizărilor. Se ia în calcul consolidarea sistemului judiciar

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat dacă se pune problema disponibilizărilor în rândul magistraţilor, că, dimpotrivă, ministerul îşi pune problema consolidării corpului profesional al magistraţilor şi că sistemul judiciar trebuie consolidat pe măsura sarcinilor avute.

336 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nu se pune problema disponibilizărilor. Se ia în calcul consolidarea sistemului judiciar

Predoiu: Nu se pune problema disponibilizărilor. Se ia în calcul consolidarea sistemului judiciar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cătălin Predoiu a declarat, vineri, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Curţii de Apel Ploieşti, că la nivelul ministerului de va discuta "regândirea" schemelor de personal la instanţe, iar această regândire va avea la bază studii de impact, dar şi contribuţia magistraţilor "cu date şi informaţii la evaluarea acestor probleme".

"Nu consider studiile de impact un panaceu. Studiile de impact vor ajuta la consolidarea evaluărilor pe care CSM trebuie să le facă din punctul de vedere al resurselor umane. Practic, cred că trebuie luată instanţă cu instanţă şi văzut care este situaţia schemelor, cât sunt ocupate, structura de vârstă, opţiunile profesionale pe termen mediu ale magistraţilor. Trebuie făcută o evaluare profesionistă a problemelor de resurse umane", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă se va pune problema disponibilizărilor, Cătălin Predoiu a răspuns că, "dimpotrivă", ministerul ia în calcul "consolidarea" corpului profesional al magistraţilor.

Predoiu a arătat că volumul de muncă în ceea ce priveşte activitatea magistraţilor a crescut, iar cauzele acestei creşteri sunt multiple.

Potrivit lui Predoiu, pe de o parte a crescut numărul litigiilor "ca urmare a creşterii gradului de complexitate a raporturilor sociale", iar pe de altă parte "o serie de evenimente din trecut au dus la acumularea unor stocuri de dosare".

Predoiu a mai spus că regândirea schemelor de personal "la nivel strategic" presupune un efort colectiv atât din partea instanţelor, cât şi din partea CSM şi, în final, al Ministerului Justiţiei şi că sistemul judiciar "trebuie consolidat pe măsura sarcinilor pe care le are".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici