Predoiu: Nu urmărim legalizarea prostituţiei, ci atacarea proxenetismului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri pe tema modificărilor codurilor juridice, că noul Cod penal nu legalizează prostituţia, fapt care ar presupune o nouă lege, ci reprimarea acestui fenomen, prin atacarea proxenetismului şi a traficului de persoane.

28 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nu urmărim legalizarea prostituţiei, ci atacarea proxenetismului

Predoiu: Nu urmărim legalizarea prostituţiei, ci atacarea proxenetismului

"S-a vorbit de prostituţie şi de faptul că prin acest Cod Penal se legalizează prostituţia. Inexact. Legalizarea prostituţiei presupune o lege care să organizeze această activitate. Nu este cazul. Noi ne-am propus să reprimăm fenomenul prostituţiei prin politici penale moderne, adică atacând proxenetismul, atacând traficul de persoane. Acolo este problema", a afirmat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a subliniat faptul că prostituţia este sancţionată şi în prezent prin contravenţie, dar a explicat că, aşa cum de multe ori se întâmplă în practică, persoanele care practică prostituţia nu se opresc în urma sancţionării.

"Prin urmare, trebuie să avem în vedere că aceste Coduri pot induce o serie de elemente cu caracter de noutate care pot părea neobişnuite pentru practica noastră penală. Asta arată o dată în plus faptul că suntem atât de mult rămaşi în urmă şi arată că suntem şi inconsecvenţi. Ne plângem pe de o parte că avem un Cod penal comunist, rigid, care nu are în vedere flexibilitatea şi dinamismul societăţii contemporane, iar pe de altă parte ne temem de coborârea limitelor maxime de pedeapsă uitând că, de fapt, instanţele se orientează către mijlocul acestor intervale de pedeapsă sau către pragul minim", a mai arătat Predoiu.


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici