Prefectul Capitalei: 20 de preşedinţi şi 22 de locţiitori de secţii de votare din sectorul 1, înlocuiţi

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că 20 de preşedinţi de secţii de votare şi 22 de locţiitori din sectorul 1 al Capitalei au fost înlocuiţi, sâmbătă, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti.

20 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei: 20 de preşedinţi şi 22 de locţiitori de secţii de votare din sectorul 1, înlocuiţi

Prefectul Capitalei înlocuieşte 19 şefi de secţii de votare din sectorul 1

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, a precizat că în urma deciziei luate de preşedintele Tribunalului Bucureşti au fost înlocuiţi, prin tragere la sorţi, cei 19 preşedinţi de secţii de votare din sectorul 1 al Capitalei care au anunţat că se retrag.

Lista iniţială trimisă Tribunalului Bucureşti a vizat înlocuirea a 19 preşedinţi de secţii de votare, între timp fiind făcută aceeaşi procedură pentru un alt preşedinte de secţie din sectorul 1. Astfel, potrivit lui Ţincu,Tribunalul Bucureşti a desemnat şi înlocuitorul acestuia, în urma cererii de renunţare la funcţie.

În afara celor 20 de preşedinţi de secţii de votare au mai fost înlocuiţi, prin dispoziţie a Tribunalului Bucureşti, alţi 22 de locţiitori de preşedinţi de secţii de votare.

La cei 20 de preşedinţi de secţii de votare şi 22 de locţiitori înlocuiţi sâmbătă se adaugă şi cei patru preşedinţi de secţii de votare înlocuiţi joi. Astfel, în sectorul 1 au fost înlocuiţi până în prezent 24 de preşedinţi de secţii de votare şi 22 de locţiitori, a explicat prefectul Ion Ţincu.

Decizia Tribunalului Bucureşti, precum şi acreditările în cazul celor 20 de preşedinţi de secţii de votare şi 22 de locţiitori au fost trimise Oficiului Electoral al Sectotrului 1 în jurul orei 16.00, a adăugat Ion Ţincu.

Acesta a mai spus că s-a început deja contactarea persoanelor desemnate sâmbătă de Tribunalul Bucureşti, urmând ca acestea să se prezinte la Oficiul Electoral al Sectorului 1 pentru a lua în primire materialele necesare procesului electoral de duminică.

După ce aceştia vor ridica materialele pentru procesul de vot, se vor întâlni cu membrii secţiilor de votare şi vor transporta materialele la aceste secţii. Ulterior, secţiile de votare vor fi sigiliate, urmând a fi deschise duminică dimineaţă, în vederea desfăşurăririi procesului de vot pentru alegerile parlamentare, a declarat prefectul Capitalei.

Lista cu numele noilor preşedinţi ai secţiilor de votare şi ale locţiitorilor, însoţită de acreditările acestora, a ajuns, în jurul orei 16.30, la Oficiului Electoral al Sectorului 1, a declarat Bogdan Piţigoi, membru al Oficiului.

Piţigoi a precizat că preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii înlocuiţi sâmbătă fac parte din Colegiul Electoral Numărul 1 pentru Camera Deputaţilor.

Prefectul Capitalei a solicitat, sâmbătă, Tribunalului Bucureşti înlocuirea celor 19 preşedinţi şi locţiitori ai unor secţii de votare din sectorul 1 al Capitalei care au înştiinţat BEM că nu mai vor să participe la alegerile parlamentare.

Acesta preciza că Tribunalul Bucureşti are competenţa de a decide înlocuirea acestora, din fondul de rezervă de 10% din numărul total de preşedinţi şi locţiitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici