Prefectul Capitalei a cerut retipărirea celor 8.400 buletine de vot neconforme

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, a cerut, luni, RA Monitorul Oficial să retipărească cele 8.400 de buletine de vot pentru Colegiul I - Camera Deputaţilor identificate ca fiind neconforme după desigilarea lotului.

20 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei a cerut retipărirea celor 8.400 buletine de vot neconforme

Prefectul Capitalei a cerut retipărirea celor 8.400 buletine de vot neconforme (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit dispoziţiilor prefectului Capitalei, buletinele de vot tipărite greşit vor fi ridicate sub pază şi păstrate "ca martor" până la încheierea procesului electoral de duminică, se arată într-un comunicat de luni al Prefecturii Capitalei.

Lotul de buletine neconforme va fi predat Biroului Electoral Municipal (BEM) - Circumscripţia numărul 42 Bucureşti, pe bază de proces-verbal şi vor fi păzite de jandarmi. Acestea vor putea fi distruse abia după încheierea alegerilor, pentru a demonstra că numărul buletinelor pentru Capitală a fost acela prevăzut de lege şi că nu au fost înlocuite buletine de vot, ci a fost vorba de o "eroare umană" asumată de Monitorul Oficial, precizează sursa citată.

Reprezentanţii BEM au anunţat Prefectura Capitalei, duminică seară, că nu există alte nereguli privind buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în Bucureşti.

Prefectul Ţincu a confirmat, de asemenea, că organizarea procesului electoral se desfăşoară în limite normale.

Membrii BEM şi cei ai Oficiului electoral din Sectorul 1 au constatat, vineri, că un lot de buletine de vot pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor era tipărit greşit. Astfel, în locul candidaturilor pentru Camera Deputaţilor figurau candidaturile pentru Senat, în dublu exemplar, precum şi câteva pagini albe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici