Prefectul Capitalei a respins cererea de instituire a stării de alertă în Sectorul 1. „Autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă”

  • Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a respins cererea de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, transmisă de Clotilde Armand.
  • Clotilde Armand se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest.
  • Mai multe zile la rândul nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1, în contextul în care Clotilde Armand nu doreşte să plătească sumele cerute de Romprest, despre care spune că sunt supraevaluate.
276 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei a respins cererea de instituire a stării de alertă în Sectorul 1. „Autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă”

Prefectul Capitalei a respins cererea de instaurare a stării de alertă în Sectorul 1. „Autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă”

Alin Stoica a anunţat, joi, că nu îşi dă acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1. Solicitarea a fost făcută de Clotilde Armand încă de vineri, 4 iunie, din cauza situaţiei sanitare.

„Am primit documentaţii partiale de la DSP, autoritatea pentru mediu şi Garda de Mediu, în dimineaţa aceasta. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment, autorităţile responsabile nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgenţă sau excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei”, a declarat, joi, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a mai precizat că va încerca să găsească soluţii pentru Sectorul 1, în contextul în care este clar că „există disfuncţionalităţi în funcţionarea serviciului de salubrizare”.

„Punctul de blocaj rămâne acelaşi, relaţia dintre prestatorul din Sectorul 1, anume Romprest, şi unul dintre sortatori, Romwaste, generată de o creanţă neachitată către sortator. Şi serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate continuu, de aceea vom ţine legătura şi cu sortatorii, pentru a înţelege care este situaţia. Astăzi aş vrea să găsesc o modalitate prin care să deblochez acest punct de blocaj între sortator şi prestatorul de servicii de salubritate în Sectorul 1.”, a mai spus Alin Stoica.

Clotilde Armand a anunţat, miercuri, că a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) ridicarea licenţei companiei Romprest, insistând pentru declararea stării de alertă sanitare în Sectorul 1 pentru 30 de zile.

„În 30 de zile se poate termina acest şantaj intolerabil”, a spus primarul Sectorului 1.

Edilul şef a trimis o adresă către Prefectura Bucureşti în care spune că situaţia gunoaielor din Sectorul 1 este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

CITEŞTE AICI: Scandalul gunoiului din Sectorul 1. Ministrul Mediului s-a implicat în disputa dintre Primărie şi Romprest

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici