Prefectul Capitalei cere combaterea fermă a traficului de droguri în Bucureşti

Creştere alarmantă a consumului de droguri în Bucureşti. Colegiul Prefectural condus de prefectul Toni Greblă a decis, marţi, să intensifice eforturile şi colaborarea interinstituţională pentru combaterea fermă a traficului de droguri şi pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

333 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei cere combaterea fermă a traficului de droguri în Bucureşti

Prefectul Capitalei cere combaterea fermă a traficului de droguri în Bucureşti

„Am decis să convoc şedinţa de astăzi a Colegiului Prefectural pentru a aborda una dintre temele cele mai importante şi de mare responsabilitate pentru noi, autorităţile din Capitală. Având în vedere necesitatea combaterii eficiente a traficului de droguri şi de prevenire a consumului, de tratare a dependenţei şi de reintegrare socială, din datele pe care le am la dispoziţie, am constat că, la nivelul Municipiului Bucureşti, este necesară o creştere a capacităţii de reacţie a instituţiilor specializate faţă de traficul şi consumul de droguri. Trebuie să ne luptăm pentru binele copiilor noştri, pentru sănătatea şi viitorul lor, astfel încât societatea, în general, şi tinerii, în special, să conştientizeze că acest flagel nu dispare de la sine”, a declarat prefectul Toni Greblă, preşedinte al Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti.

Astfel, între Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Regională Vamală, în termen de 30 de zile, va fi convenit un protocol de colaborare, în care vor fi stabilite măsuri pentru eficientizarea combaterii şi prevenirii consumului de droguri. Prefectura Municipiului Bucureşti şi serviciile publice deconcentrate din Capitală, cu atribuţii în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, îşi vor coordona activităţile în limita competenţelor şi în acord cu Strategia naţională în domeniul drogurilor 2022-2026.

Totodată, între Prefectura Municipiului Bucureşti şi Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov va fi încheiat un protocol de colaborare, astfel încât acţiunile de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri să se desfăşoare unitar, coordonat şi mai eficient.

Prefectura Capitalei arată că hotărârea a fost luată la propunerea prefectului Toni Greblă, „având în vedere creşterea alarmantă, în Municipiul Bucureşti, a traficului de droguri şi a consumului de astfel de substanţe, în special dependenţa, dar şi intensificarea pieţei ilicite de droguri, cu precădere la grupa de vârstă 16-34 ani”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici