Prefectul Capitalei: Firmele de deszăpezire să fie pregătite de intervenţii rapide în zilele următoare

Prefectul Capitalei a cerut, joi, primarilor să se pregătească pentru a reacţiona rapid în zilele următoare, în condiţiile în care ninsoarea s-ar putea transforma în lapoviţă sau ploaie, iar din cauza temperaturilor scăzute există pericol de polei şi de îngheţ a cablurilor electrice.

304 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei: Firmele de deszăpezire să fie pregătite de intervenţii rapide în zilele următoare

Prefectul Capitalei: Firmele de deszăpezire să fie pregătite de intervenţii rapide în zilele următoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Firmele de deszăpezire trebuie să fie pregătite cu materiale antiderapante şi utilaje pentru intervenţii rapide în următoarele zile. Poliţia Rutieră a primit deja dispoziţia de a fi prezentă în intersecţii şi de a acorda sprijin utilajelor. Ne îngrijorează posibilitatea ca ninsoarea să se transforme în lapoviţă sau chiar ploaie, pentru că, pe fondul unor temperaturi scăzute, există pericol de polei, de îngheţ a cablurilor electrice şi, de aici, posibilitatea unor pene de curent", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Prefectul a cerut Enel să se pregătească şi să ia orice măsură tehnică sau de resursă umană pentru a nu lăsa bucureştenii fără electricitate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarnă, joi, la ora 13.30, la sediul municipalităţii.

Totodată, la comandamentul de iarnă de la Primăria Sectorului 2, primarul Neculai Onţanu a cerut pregătirea utilajelor pentru intervenţie, asigurarea stocurilor de materiale, constituirea echipelor de intervenţie şi de lucru în locuri cât mai accesibile, precum şi asigurarea depozitelor de hrană în centrele de copii, bătrâni şi grădiniţe.

Utilajele vor interveni cu prioritate pe marile artere de circulaţie, unde circulă mijloace de transport în comun, în zonele cu spitale, policlinici, şcoli şi grădiniţe, pe străzile unde se află centrele pentru bătrâni şi copii şi centrul de noapte pentru oamenii fără adăpost din Şoseaua Pantelimon numărul 500, dar şi în staţiile RATB. După intervenţia pe bulevardele şi străzile principale se va interveni pe străzile secundare.

Poliţia Locală a Sectorului 2 va însoţi echipajele de deszăpezire şi va patrula pe străzi pentru a identifica oamenii fără adăpost.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici