Prefectul de Constanţa face plângere penală împotriva lui Mazăre pentru că nu a demolat hotelurile lui Bosânceanu

Prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, a depus la Parchetul Judecătoriei Constanţa o plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru că nu a dispus demolarea celor două hoteluri deţinute în municipiul Constanţa de către George Bosânceanu.

174 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Constanţa face plângere penală împotriva lui Mazăre pentru că nu a demolat hotelurile lui Bosânceanu

Prefectul de Constanţa face plângere penală împotriva lui Mazăre pentru că nu a demolat hotelurile lui Bosânceanu (Imagine: Adrian Boioglu/Arhiva Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis miercuri, prefectul Claudiu Palaz spune că, deşi Primăria Constanţa trebuia să treacă, încă de la sfârşitul anului trecut, la demolarea hotelurilor GEC şi Scorillo pe care George Bosânceanu le are la Constanţa, până în prezent nu s-a făcut nimic în acest sens.

"Întrucât nici până în prezent primarul Radu Mazăre nu a întreprins niciun demers pentru punerea în executare a ordonanţelor procurorului, emise în decembrie 2011, mai exact pentru dezafectarea celor două imobile ilegale, consider că se face vinovat de blocarea activităţii judiciare şi de încălcarea legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Precizez că inacţiunea primarului reprezintă un refuz constant de a duce la îndeplinire atât prevederile legale, cât şi ordonanţele procurorului, motiv pentru care am solicitat admiterea plângerii pentru săvârşirea de către primarul Mazăre a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice", spune prefectul Claudiu Palaz.

El precizeză că în acelaşi dosar s-a dispus şi demolararea anexelor construitre ilegal la Hotelul Histria din Mamaia, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa, dispoziţie pusă în aplicare la sfârşitul anului trecut.

"Aceasta (demolarea unor anexe la Hotelul Histria -n.r.) s-a şi concretizat sub directa mea coordonare, fiind necesară şi intervenţia Poliţiei şi Jandarmeriei, ceea ce demonstrează că dacă se vrea se poate. În ceea ce-l priveşte pe Mazăre, constat că nu face niciun pas pentru a trece la demolarea hotelurior construite ilegal de către Bosânceanu, deşi are cadrul legal şi sprijinul structurilor statului, dovedind încă o dată că ori nu poate, ori nu ştie să respecte legea", a mai precizat prefectul judeţului Constanţa.

George Bosânceanu, alături de alte patru persoane, este cercetat penal într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, evaziune fiscală, furt cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Conform procurorilor, George Bosânceanu este acuzat că şi-a extins Hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, deşi inspectorii Inspecţiei de Stat în Construcţii şi cei ai Primăriei Municipiului Constanţa au dispus sistarea lucrărilor. De asemenea, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal la Hotelul Histria, efectuate în luna ianuarie a acestui an, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, fapt constatat ulterior şi la hotelurile Gec şi Scorillo, ridicate în Constanţa tot fără a avea autorizaţie de construcţie, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA.

George Bosânceanu mai este cercetat de procurorii constănţeni pentru furt calificat după ce în urma unor percheziţii desfăşurate, în luna februarie, la mai multe adrese ale sale şi ale unor colaboratori de-ai săi au fost descoperite mai multe bunuri sustrase, printre care ambarcaţiuni şi ATV-uri.

De asemenea, Bosânceanu a fost reţinut de procurorii DIICOT şi urmează ca miercuri să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, într-un dosar care vizează destructurarea unei unei grupări specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, în cursul anului 2011 George Bosânceanu, alături de alte şase persoane, a obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani. Clienţii erau racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare, iar activitatea infracţională se desfăşura în special în sezonul estival, la Hotelul Histria, preciza DIICOT.

George Bosânceanu deţine două hoteluri în municipiul Constanţa - Hotelul Gec şi Hotelul Scorillo, precum şi Hotelul Histria din staţiunea Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici