Prefectura atacă în instanţă hotărârea prin care a fost adoptat bugetul oraşului Bacău

Prefectura Bacău va ataca în instanţă hotărârea de aprobare a bugetului şi a listei de investiţii pe anul 2021 al municipiului Bacău.

375 afișări
Imaginea articolului Prefectura atacă în instanţă hotărârea prin care a fost adoptat bugetul oraşului Bacău

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bacău, hotărârea a fost aprobată în şedinţa din 20 aprilie, într-o formă modificată, după ce 12 consilieri locali au introdus un amendament „cu posibile probleme de legalitate”.

Reprezentanţii Prefecturii susţin că secretarul general al municipiului, Ovidiu Popovici, a refuzat să contrasemneze hotărârea, invocând că aceasta încalcă prevederile Constituţiei României, OUG 57/2019, Legea 24/2000 şi Legea 273/2006 privind finanţele publice locale.

Conform Prefecturii, hotărârea a fost însoţită de rapoartele compartimentelor de specialitate care susţin punctul de vedere al secretarului.

Prefectura a solicitat Consiliului Local Bacău reanalizarea de urgenţă a hotărârii şi punerea în legalitate, iar primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a convocat de trei ori consilierii locali în şedinţă. „De fiecare dată aceştia au decis fie să părăsească sala înainte de a vota ordinea de zi sau de a ajunge la dezbaterea de fond, fie să absenteze”, se arată în comunicat.

„Decizia de a ataca hotărârea a venit după ce am solicitat consilierilor locali să respecte legea şi să aprobe un buget care îndeplineşte condiţiile de legalitate. Aceeaşi măsură se aplică pentru oricare dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Bacău unde nu s-au respectat condiţiile legale de constituire a unui buget. Atrag atenţia asupra faptului că orice zi de întârziere în luarea unei decizii corecte şi legale înseamnă blocarea activităţii normale a administraţiei locale”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici