Prefectura Capitalei: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenţie în şcolile din Bucureşti

Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenţie în şcolile din Bucureşti, potrivit rezultatelor preliminare ale chestionarului antidrog realizat de Prefectura Municipiul Bucuresti.

203 afișări
Imaginea articolului Prefectura Capitalei: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenţie în şcolile din Bucureşti

Prefectură: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenţie în şcolile din Bucureşti

„Introducerea în şcolile Capitalei a cursurilor şi a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureşteni, conform amplului chestionar iniţiat de Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti, la care au răspuns peste 20.000 de elevi. Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge. O majoritate covârşitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform surse citate, 61% dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns chestionarului consideră că persoanele care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori.

„În urmă cu câteva luni, Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti a iniţiat o amplă dezbatere publică cu privire la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi de droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene. În acest sens, prefectul Rareş Hopincă a anunţat realizarea unui amplu sondaj la nivelul Capitalei, pentru care au răspuns peste 20.000 de elevi!, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici