Prefectura Capitalei va avea un portal prin care bucureştenii pot afla stadiul dosarelor

Prefectura Capitalei va avea un portal online prin care bucureştenii vor putea afla stadiul de soluţionare a petiţiilor sau a dosarelor aflate în lucru, acesta fiind implementat printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

30 afișări
Imaginea articolului Prefectura Capitalei va avea un portal prin care bucureştenii pot afla stadiul dosarelor

Prefectura Capitalei va avea un portal prin care bucureştenii pot afla stadiul dosarelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Proiectul "ACCES - Administraţie în sprijinul cetăţeanului prin calitate şi eficienţa serviciilor", finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional "Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013", a fost lansat, miercuri, de Prefectura Capitalei.

Potrivit proiectului, a cărui durată de implementare este de un an, printre principalele activităţi sunt organizarea, coordonarea, monitorizarea activităţilor mai multor servicii din Prefectura Capuitalei, realizarea unei arhive electronice a documentelor şi durata de răspuns la solicitări.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei, prin implementarea proiectului se va obţine, pe lângă îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, reducerea duratei de răspuns la solicitări, precum şi eliminarea prezenţei cetăţeanului la ghişeu, dar şi elaborarea Cartei Albe a Serviciilor pentru Cetăţeni.

"Încă de la debutul mandatului de prefect am lansat ideea unui portal dedicat legilor proprietăţii. Prin acest instrument petenţii se pot informa asupra stadiului dosarelor lor, permiţând angajaţilor Prefecturii să se ocupe de soluţionarea acestora într-o manieră eficientă", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Potrivit lui Atănăsoaei, cu ajutorul portalului orice persoană care a depus o solicitare la Instituţia Prefecturii poate să-şi urmărească stadiul de soluţionare a petiţiei sau a dosarului.

"Va fi creat un sistem de infochioşcuri care va fi pus la dispoziţia oricărei persoane ce are nevoie de o informaţie legată de activitatea Prefecturii, acest lucru eliminând necesitatea unei cereri sau a prezenţei la registratură", a mai precizat Atănăsoaei.

Valoarea totală a proiectului este de 806.738,77 lei (fără TVA), din care 685.727,92 lei reprezintă fonduri europene şi 121.010,82 lei reprezintă bani de la bugetul Prefecturii Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici