Prefectura Covasna cere CJ revocarea deciziei privind referendumul pentru crearea Ţinutului Secuiesc

Prefectura Covasna a solicitat Consiliului Judeţean să revoce hotărârea prin care a aprobat organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc, întrucât nu are bază legală.

245 afișări
Imaginea articolului Prefectura Covasna cere CJ revocarea deciziei privind referendumul pentru crearea Ţinutului Secuiesc

Prefectura Covasna cere CJ revocarea deciziei privind referendumul pentru crearea Ţinutului Secuiesc (Imagine: Kiss Edit/Mediafax)

Subprefectul judeţului Covasna Valentin Ionaşcu a declarat sâmbătă că a trimis o solicitare Consiliului Judeţean Covasna pentru a revoca hotărârea prin care a aprobat organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

"Am trimis o solicitare să revoce hotărârea. Însuşi secretarul Consiliului Judeţean nu a dat aviz de legalitate. Hotărârea nu are bază legală", a spus Ionaşcu.

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat, în 31 octombrie, un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui referendum local, în 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judeţului şi înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale Ţinutul Secuiesc.

În hotărâre se stabilea că, la acel referendum, locuitorii judeţului Covasna ar urma să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" la următoarele două întrebări: "Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului Covasna?", respectiv "Sunteţi de acord cu înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc - Szekelyfold şi cu faptul ca judeţul Covasna să facă parte din această unitate administrativă?".

Proiectul de hotărâre a fost votat de cei 24 de consilieri judeţeni ai UDMR şi PCM, în schimb cei şase consilieri din partea grupului "Alianţa Românească din judeţul Covasna" au refuzat să participe la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici