Pregătiri la CFR din cauza ninsorii: au fost activate comandamentele de iarnă

Comandamentele feroviare de iarnă au fost activate în partea de sud-est a ţării, au anunţat luni reprezentanţii CFR.

279 afișări
Imaginea articolului Pregătiri la CFR din cauza ninsorii: au fost activate comandamentele de iarnă

Pregătiri la CFR din cauza ninsori: au fost activate comandamentele de iarnă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR anunţă că, din cauza avertizărilor meteo de vreme severă, sub formă de ninsoare abundentă şi intensificări puternice de vânt, pentru mai multe judeţe din partea de sud-est a ţării, au fost activate comandamentele locale de iarnă. Este vorba despre sucursalele Bucureşti, Constanţa şi Galaţi.

„Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale, în acest moment, la nivelul sucursalelor regionale Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, unde personalul feroviar este activat şi mobilizat pentru asigurarea şi menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a reţelei, în special pe raza judeţelor unde sunt anunţate fenomene meteo severe”, anunţă CFR.

Astfel, pentru noaptea următoare au fost activate echipele speciale de intervenţie, formate din aproximativ 130 de angajaţi feroviari. Acestea vor acţiona cu utilaje de deszăpezire şi de intervenţie pe tot parcursul nopţii, numărul echipelor urmând a fi suplimentat în funcţie de intensitatea fenomenelor meteorologice.

De asemenea, pentru zonele în care se vor înregistra fenomene meteo cu intensitate deosebită, sunt pregătite să intervină 11 pluguri de zăpadă, din care 3 pluguri hidraulice pe raza regionalei Galaţi, 8 pluguri (3 hidraulice şi 5 simple) în regionala Constanţa, precum şi 46 utilaje de intervenţie, care vor acţiona pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată şi la linia de contact.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, dar şi pentru a evita blocajele, vor fi luate măsuri suplimentare privind condiţiile de circulaţie a trenurilor, în sensul utilizării tracţiunii Diesel, interzicerea circulaţiei trenurilor formate din automotoare, precum şi restricţionarea temporară a circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii, precizează reprezentanţii CFR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici