Prelevare de organe la Arad: O familie şi-a dorit ca pierderea sa să fie un dar pentru semeni, în prag de sărbători

  • Familia unei femei de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală, a decis să doneze organele, motivând că pierderea lor suferită în prag de sărbători trebuie să fie „un dar pentru semeni”.
732 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe la Arad: O familie şi-a dorit ca pierderea sa să fie un dar pentru semeni, în prag de sărbători

Prelevare de organe la Arad: Membrii familiei au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru semeni

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a încheiat, duminică, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 50 de ani, care nu mai avea şanse să supravieţuiască.

Deşi se află într-o situaţie disperată, familia femeii şi-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranţa că aşa va putea salva alte vieţi.

„A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alţi semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viaţa unor oameni aflaţi în grea încercare astăzi. Mulţumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moţ, coordonator Transplant.

O echipă de medici şi asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei. Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viaţă depinde, în aceste momente, de transplant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici