Premieră medicală în România: Chirurgi de la Colentina au folosit o proteza sintetică pentru incontinenţa urinară

O echipă de chirurgi de la Colentina au operat 16 paciente cu incontinenţă urinară folosind în premieră o proteza sintetică confecţionată special, cea mai modernă concepţie pentru tratarea acestei suferinţe fiind introdusă de profesorul dr. Wolfram Jager, de la Clinica Chirurgicala din Köln.

1644 afișări
Imaginea articolului Premieră medicală în România: Chirurgi de la Colentina au folosit o proteza sintetică pentru incontinenţa urinară

Chirurgi de la Colentina au folosit în premieră o proteza sintetică pentru incontinenţa urinară (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Dr. Corina Grigore, de la Spitalul Clinic Colentina-Clinica II Chirurgie Generală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că incontinenţa urinară reprezintă o permanentă provocare atât pentru chirurgii generalişti, cât si pentru ginecologi, urologi cât şi geriatri.

"Creşterea speranţei de viaţă a populaţiei, mai ales feminine în ţările dezvoltate, a făcut ca procentul de pacienţi cu incontinenţă urinară să crească şi să reprezinte o problemă socială şi familială. Noile concepte care ţin cont obligatoriu de refacerea staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate şi pubovezicale au adus îmbunătăţiri semnificative cu o rată de succes între 70 şi 80 la sută în refacerea continenţei vezicale. Am optat pentru utilizarea protezelor de PVDF datorită elasticităţii acestora, cicatricii mai suple pe care o formează, cât şi pentru marginile mai puţin traumatice ale plaselor utilizate atât intraabdominal cât şi în perineu. Aceasta tehnică modernă se numeşte Ceresa/Varesa de refacere a staticii pelvine utilizand material alloplastic de tip PVDF şi a fost utilizată la 16 paciente", a explicat medicul Corina Grigore.

Toate cele 16 paciente operate pierdeau urina la tuse, strănut, râs, iar cinci dintre ele chiar şi atunci când stăteau în picioare mai mult timp.

Incontinenţa urinară poate apărea frecvent la femeile care au născut pe cale naturală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici