Premierul Nicolae Ciucă: De Ziua Bucovinei, mesajul trebuie să fie unul de unitate

  • Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Bucovinei.
  • Premierul a vorbit despre unitate, despre istorie, dar şi despre criza sanitară.
1112 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: De Ziua Bucovinei, mesajul trebuie să fie unul de unitate

Premierul Nicolae Ciucă: De Ziua Bucovinei, mesajul trebuie să fie unul de unitate

Mesajul a fost publicat pe portalul Guvernului României.

„Marcăm astăzi 103 ani de la realipirea ţinutului Bucovinei la România-Mamă, un act istoric care a precedat, în 1918, cu doar câteva zile, un alt moment de suflet pentru neamul românesc şi cel mai important al istoriei noastre, Marea Unire. După aproape un secol şi jumătate de ocupaţie străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a teritoriului românesc. Indiferent de contextul politic, au continuat să simtă şi să gândească româneşte pe întreg ţinutul bucovinean”, scrie în mesajul premierului.

Nicolae Ciucă a vorbit despre tradiţii şi despre „încărcătura istorică” a regiunii.

Frumuseţea aparte a Bucovinei, tradiţiile încă vii, valorile culturale şi toată încărcătura istorică a acestor locuri ne încântă sufletul, fac parte din identitatea noastră ca români şi ne reprezintă în faţa întregii lumi. Avem o datorie sfântă să păstrăm intacte toate aceste valori, din respect faţă de strămoşi şi pentru a duce mai departe povestea acestui leagăn al Moldovei istorice”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a menţionat şi pandemia de COVID 19.

„De Ziua Bucovinei, mesajul trebuie să fie unul de unitate. Contextul crizei sanitare ne obligă să luăm cele mai bune măsuri pentru a trece cu bine de această perioadă. Împreună putem reuşi!”, este concluzia premierului Nicolae Ciucă.

După prăbuşirea monarhiei austro-ungare, Consiliul Naţional al Bucovinei s-a întrunit la 28 noiembrie 1918 şi a hotărât în majoritate unirea cu România. Unirea Bucovinei cu România este recunoscută oficial, în 1919, printr-un tratat de pace. În iunie 1940, nordul Bucovinei este ocupat de Uniunea Sovietică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici