Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat

Preotul Penitenciarului Bacău reţinut, vineri, după ce a fost prins cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deţinuţi, a fost arestat preventiv, sâmbătă după-amiază, de Tribunalul Bacău.

295 afișări
Imaginea articolului Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat

Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat (Imaggine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

La propunerea procurorului de caz, magistraţii Tribunalul Bacău au emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele preotului de la Penitenciarul Bacău, precum şi pe numele altor patru persoane cercetate în acest caz, fiind vorba despre un agent de la unitatea de detenţie, doi deţinuţi şi o rudă a unuia dintre aceştia.

"În cursul zilei de astăzi (n.r.-sâmbătă) instanţa a admis cererile formulate de procuror astfel încât au fost emise mandate de arestare preventivă pe numele preotului Penitenciarului Bacău şi a altor patru persoane. Acestea din urmă au primit mandate de reţinere în cursul nopţii trecute, după audierile făcute de procurorul de caz", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bacău, Felix Bănilă.

Decizia instanţei nu este defintivă, fiind atacată cu recurs de către cele cinci persoane arestate preventiv.

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineaţă, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deţinuţi, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziţii la unitatea de detenţie, la locuinţa acestuia şi la alte adrese, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici