VIDEO  Presa italiană: Piloţii care apără cerul României dorm cu echipamentul lângă avioane

România, văzută ca piesă de bază a flancului estic în NATO, este apărată de 4 avioane Eurofighter venite din Italia, în operaţiunea Black Storm Task Force, iar în cazul unei alarme, piloţii se pot ridica de la sol în 3 minute.

76399 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Piloţii care apără cerul României dorm cu echipamentul lângă avioane

Cei 4 luptători Eurofighter ai Black Storm Task Force, care au sarcina de a colabora pentru apărarea spaţiului aerian al României, au fost dislocaţi, în numele NATO, de la jumătatea lunii decembrie, la baza „Mihail Kogălniceanu” de la Constanţa, devenită una dintre pietrele de temelie ale Alianţei în criza ucraineană, scrie presa italiană.

Două interceptoare sunt întotdeauna pregătite pentru decolare, 24 de ore din 24: piloţii şi tehnicienii dorm cu echipamentul lângă avioane.

În cazul unei alarme, decolează în 3 minute. Imaginile arată exerciţiile efectuate cu avioane româneşti şi cu nave franceze. Iar alături de personalul Forţelor Aeriene, mai sosesc alte 4 Eurofighter germane, care în următoarele câteva săptămâni îşi vor dubla prezenţa în zona Mării Neagre.

Italienii de la Aeronautica Militare au publicat materiale video cu performanţele excepţionale ale aparatelor Eurofighter aflate la malul mării, în baza de la „Mihail Kogălniceanu”. România a înschis spaţiul aerian pentru Rusia. Orice prezenţă pe cerul ţării noastre a aparatelor ruseşti ar însemna o violare a spaţiului aerian românesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici