Preşedinta de la Harvard, acuzată de plagiat. Claudine Gay a copiat de la 20 de autori

Noi probleme pentru Claudine Gay, care a supravieţuit cererii de demisie în urmă cu zece zile, în urma declaraţiilor sale despre antisemitism.

705 afișări
Imaginea articolului Preşedinta de la Harvard, acuzată de plagiat. Claudine Gay a copiat de la 20 de autori

Claudine Gay

Preşedintele Harvard, Claudine Gay, în funcţie din iulie 2022, este din nou în centrul atenţiei după ce, în urmă cu zece zile, i s-a solicitat demisia, ca urmare a declaraţiilor despre antisemitism.

De data aceasta, la mijloc este o acuzaţie de plagiat care îi ştirbeşte autoritatea celei care este cel 30-lea preşedinte al prestigioasei universităţi din New England.

Este vorba despre un dosar care conţine 40 de acuzaţii de plagiat a ajuns la şeful integrităţii cercetării, Stacey Springs. Harvard Corporation, organismul de conducere al universităţii, a declarat că a lansat o investigaţie independentă.

Potrivit New York Post şi Washington Free Beacon, primele ziare care au dezvăluit cazul, acuzaţiile de plagiat acoperă o mare parte din producţia ştiinţifică a lui Gay şi variază de la lipsa ghilimelelor în jurul câtorva propoziţii până la paragrafe întregi copiate de la alţi autori.

Plângerea, depusă de un profesor din Kentucky

Se pare că plângerea a fost făcută de un profesor din Kentucky care a evidenţiat toate „copiile” neautorizate în 40 de pagini preluate din eseurile şi lucrările care îi aparţin Claudinei.

Gay fusese deja atacatp pentru plagiat, în octombrie, dar Harvard Corporation a început şi apoi a închis o anchetă asupra materialului considerat suspect, iar concluzia a fost achitarea completă. „Nu există încălcări ale standardelor de conduită inadecvată în cercetare”, a fost Consiliului. Acum, reclamantul adaugă şi alte elemente suspecte.

Oricine este găsit vinovat de plagiat şi, prin urmare, de încălcarea codului de conduită de la Harvard riscă diverse pedepse, în funcţie de gravitatea infracţiunii: de la suspendare şi reducerea gradului până la concediere. În fiecare an, zeci de persoane sunt sancţionate pentru plagiat.

Potrivit Washington Free Beacon, Gay a copiat de la 20 de autori, de-a lungul carierei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici