Preşedinte Curtea de Apel Timişoara: CSM însuşi este măcinat de probleme penale

Preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Lidia Barac, a declarat, vineri, că aproape în fiecare săptămână câte un judecător este implicat în fapte de corupţie, susţinând că CSM ar trebui să analizeze cauzele, însă "el însuşi" este "măcinat de probleme penale".

982 afișări
Imaginea articolului Preşedinte Curtea de Apel Timişoara: CSM însuşi este măcinat de probleme penale

Preşedinte Curtea de Apel Timişoara: CSM însuşi este măcinat de probleme penale (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lidia Barac a declarat, vineri, la prezentarea bilanţului instituţiei pe care o conduce, că "nu trece săptămână să nu existe un judecător implicat în fapte de corupţie".

Întrebată cum comentează cazul fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban condamnat pentru fapte de corupţie, Lidia Barac a răspuns că situaţia acestuia nu este izolată şi că se impune o analiză a "cauzelor şi mai ales a riscurilor din sistem".

"La capitolul Cătălin Şerban nu mai suntem în faza să vorbim despre sancţiuni disciplinare. Avem un coleg condamnat, e drept, nu definitiv. Această situaţie nu este una izolată, nu trece săptămână să nu avem, în România, un judecător implicat în fapte de corupţie. Lucrurile sunt grave şi cineva trebuie să facă o analiză a cauzelor şi mai ales a riscurilor din sistem. Ar trebui să facă CSM această analiză, dar constantăm că el însuşi e măcinat de probleme penale", a spus Barac.

Anul trecut, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban a fost cercetat de către procurorii DNA, care l-au trimis în judecată în 5 aprilie, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Cătălin Şerban era acuzat că a cerut 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile privind privatizarea societăţii Moldomin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici