Preşedintele Agenţiei Nucleare neagă că materiale radioactive ar putea fi folosite în alte scopuri

Preşedintele Agenţiei Nucleare, Valică Gorea, a declarat, luni, că nu există riscul ca materiale radioactive din România să fie deturnate în alte scopuri, după ce o îngrijorare în acest sens a fost exprimată de directorul general al AIEA, Mohammed ElBaradei.

2 afișări

Gorea a declarat corespondentului MEDIAFAX că România dezvoltă un program nuclear "ambiţios, dar responsabil".

"Nu există nici un risc ca materialele radioactive să fie deturnate în alte scopuri", a spus Gorea.

Preşedintele Agenţiei Nucleare a subliniat că securitatea materialelor nucleare este unul dintre atributele principale ale Programului Naţional Nuclear.

"Sunt extrem de surprins de declaraţiile directorului general al AIEA, El Baradei, având în vedere respectul de care se bucură România în cadrul AIEA", a mai spus Valică Gorea.

Mohammed ElBaradei, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), se teme că reţeaua teroristă al-Qaida pregăteşte un atac nuclear sau radioactiv, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu traficul de materiale radioactive din România, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici