Preşedintele ANAF le-a cerut angajaţilor din Finanţe un răgaz de o săptămână, dar protestul continuă

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, le-a cerut angajaţilor un răgaz de o săptămână, perioadă în care Parlamentul va aproba alinierea salariilor din Ministerul Finanţelor cu remuneraţiile din celelalte instituţii publice, dar funcţionarii continuă protestul.

22 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANAF le-a cerut angajaţilor din Finanţe un răgaz de o săptămână, dar protestul continuă

Preşedintele ANAF le-a cerut angajaţilor din Finanţe un răgaz de o săptămână, dar protestul continuă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am cerut un termen de o săptămână (...) Le-am spus colegilor că luni în plenul Camerei Deputaţilor va fi introdus acest amendament, prin care salariile angajaţiilor din Ministerul Finanţelor şi unităţile subordonate vor fi aliniate la o medie a celorlalte instituţii publice din România", a spus Blejnar după o discuţie cu reprezentanţi ai protestatarilor.

El a precizat că aceştia au fost de acord să amâne protestul pentru o săptămână.

Ulterior, Blejnar a urcat pe un scaun şi a încercat să se adreseze protestatarilor aflaţi pe holul de la etajul întâi al ministerului, dar nu a reuşit să poarte un dialog, fiind întrerupt şi huduit.

"Dacă doriţi să vă rezolvaţi problema, fiţi decenţi!", le-a strigat Blejnar angajaţiilor, dar aceştia aceştia în replică au scandat: "Salarii decente, salarii decente".

Sute de angajaţi din MFP şi ANAF protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.

În acelaşi timp, protestul s-a extins în ţară, mai multe administraţii financiare anunţând încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici