Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România: După aderare, traficul pe aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen

Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen, iar după aderare, traficul pe aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen, a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

208 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România: După aderare, traficul pe aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România: După aderare, traficul pe aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen

Asociaţia Aeroporturilor din România a organizat, joi şi vineri, la Poiana Braşov, şedinţa directorilor generali ai aeroporturilor membre AAR. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, ai ROMATSA şi ai companiilor aeriene, precum şi alţi specialişti din domeniul aviaţiei.

S-a discutat despre proiectele finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) care sunt în curs de implementare la aeroporturi, despre aspecte legate de siguranţa şi securitatea în aeroporturi şi despre prognozele referitoare la traficul de pasageri şi posibilitatea dezvoltării reţelelor de rute. Un subiect care a fost dezbătut de participanţi a fost cel referitor la aderarea României la spaţiul Schengen la nivelul frontierelor aeriene, începând cu 31 martie şi adaptările necesare din punct de vedere al infrastructurii fizice, la nivelul aeroporturilor.

„Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea României la Schengen. Este o măsură care va fluidiza traficul în mod considerabil şi va veni cu beneficii pentru pasageri. Pentru zborurile în interiorul zonei Schengen, aceştia nu vor mai trece prin controalele Poliţiei de Frontieră, nici la plecare şi nici la destinaţie, ceea ce va însemna un timp mai scurt petrecut în aeroport. În perioada următoare vom colabora cu Poliţia de Frontieră, cu Direcţiile Regionale Vamale din cadrul Autorităţii Vamale Române şi cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru recertificarea fluxurilor în aeroporturi şi pentru actualizarea procedurilor. Pe parcursul anului 2023, aeroporturile din România au înregistrat un total de 24.593.281 de pasageri, din care aproape 8% au călătorit pe rute interne şi restul de 92% pe rute externe. După aderarea României la Schengen, traficul înregistrat de aeroporturi va fi aproximativ 30% non-Schengen şi 70% Schengen”, a declarat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1999 şi reuneşte în prezent 24 de membri, printre care 17 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici