Ministerul Turismului: Familiaritatea telespectatorilor britanici faţă de România a crescut cu 65%

Familiaritatea telespectatorilor faţă de România a crescut cu 65% după difuzarea de către BBC a unei serii de 8 videoclipuri, realizate de producătorul Charlie Ottley în ţara noastră, arată Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

711 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului: Familiaritatea telespectatorilor britanici faţă de România a crescut cu 65%

Ministerul Turismului: Familiaritatea telespectatorilor britanici faţă de România a crescut cu 65%

Potrivit unui comunicat al ministerului, în perioada 18 octombrie-15 noiembrie 2023, s-a derulat o campanie de promovare a destinaţiei turistice România pe postul BBC News. În acest segment de timp, au fost difuzate 8 videoclipuri, realizate de producătorul Charlie Ottley, care surprind frumuseţea României în fiecare anotimp şi care, totodată, evidenţiază variate tipuri de turism, specifice destinaţiei noastre.

Conform raportului furnizat de BBC Studios, campania de promovare a României a reuşit să obţină o rată de recunoaştere de 59%, depăşind norma standard de 56%. Mai mult, rezultatele arată că familiaritatea telespectatorilor faţă de ţara noastră a crescut cu 65%, în timp ce probabilitatea de a recomanda România ca destinaţie de călătorie a înregistrat o creştere de 157%. Totodată, difuzarea spoturilor a favorizat o creştere a percepţiilor pozitive privind imaginea ţării noastre, în procent de 212%.

„Analiza percepţiilor asupra imaginii de brand a României dezvăluie şi alte îmbunătăţiri semnificative, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa (+161%). Impactul campaniei se reflectă, astfel, în creşteri notabile ale percepţiei asupra destinaţiei vibrante şi captivante (+130%), patrimoniului cultural (+138%), naturii şi faunei (+100%) şi diversităţii (+114%). Pe lângă aceste date, s-a evidenţiat interesul pentru spoturile TV, peste 71% dintre telespectatori dorind să descopere mai multe despre ţara noastră”, se arată în comunicat.

Turiştii străini au vizitat mai mult România în 2023

Reprezentanţii MEAT arată că informaţiile sunt confirmate şi de Institutul Naţional de Statistică. Conform raportului privind turismul naţional, aferent anului 2023, numărul vizitatorilor străini care au sosit în România a crescut cu 26,5% faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte topul ţărilor emiţătoare de turişti, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord se clasează pe cea de-a 6-a poziţie. Mai mult, a fost înregistrată o creştere în rândul turiştilor britanici, prin comparaţie cu 2022, de 27,7%.

Pe durata campaniei, spoturile de promovare a României au fost difuzate de 86 de ori, postul de televiziune BBC News atrăgând în perioada de referinţă peste 13 milioane de urmăritori din Europa. Videoclipurile au fost plasate în timpul programelor de ştiri (ex. BBC News), segmentelor speciale (ex. World Business Report), dar şi în cadrul unor emisiuni tematice (ex. The Travel Show Modules). În încheiere, 73% dintre cei care au văzut spoturile au concluzionat că BBC News este locul potrivit pentru promovarea României.

MEAT aminteşte că această iniţiativă a fost dublată de participarea României, cu pavilion naţional, între 6-8 noiembrie, la World Travel Market Londra, unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de profil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici