Misterioasele verighete găsite într-o poveste de spălare de bani şi contrabandă cu aur

În Germania, poliţia din Bavaria Inferioară a cerut ajutor populaţiei pentru a depista două persoane care s-ar fi putut căsători pe 31 august anul trecut şi care poartă prenumele Gert şi Heike.

548 afișări
Imaginea articolului Misterioasele verighete găsite într-o poveste de spălare de bani şi contrabandă cu aur

Cazul începe la sfârşitul lunii octombrie 2023, când poliţiştii rutieri, în timpul unui control, au descoperit aproape 500.000 de euro în numerar şi 50 de kilograme de lingouri de aur şi bijuterii într-un Audi, într-o parcare de lângă Hunderdorf, pe autostrada A3, care duce la graniţa cu Austria.

Cele două persoane aflate la bord - despre care nu s-au furnizat informaţii de niciun fel, cu excepţia faptului că sunt un bărbat de 60 de ani, care conducea, şi un alt bărbat de 42 de ani, din Renania de Nord-Westfalia - au spus că se îndreptau spre Turcia.

Ei se află în arest preventiv în inchisoare sub acuzaţia de spălare de bani şi nu au declarat nimic care ar putea ajuta anchetatorii să rezolve cazul. Valoarea estimată a descoperirii din maşină, într-un caz care pare să vizeze contrabandişti profesionişti, depăşeşte trei milioane de euro doar pentru aur.

Pentru a ajunge la capătul poveştii şi pe ntru a înţelege de unde au provenit aurul, bijuteriile şi banii în numerar, poliţiştii care până acum păstraseră tăcerea asupra cazului au decis să se concentreze asupra celor două verighete din aur de 14 karate descoperite printre bijuteriile confiscate.

Pe baza gravurilor „Gert 31/08/2023” şi „Heike 08/31/2023” din interior, anchetatorii cred că cele două inele ar putea avea o legătură, dar nu este sigur. Şi mai bănuiesc că au fost furate din zona Köln, Koblenz sau Duisburg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici