Preşedintele Băsescu, aşteptat din nou la Dorneşti, unde se construieşte un pod de pontoane

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, luni, în localitatea Dorneşti din judeţul Suceava, unde s-a aflat şi vineri, pentru a inspecta podul de pontoane peste râul Suceava care este construit de militari, potrivit unor surse din administraţia locală.

61 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, aşteptat din nou la Dorneşti, unde se construieşte un pod de pontoane

Preşedintele Băsescu, aşteptat din nou la Dorneşti, unde se construieşte un pod de pontoane (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

Conform surselor citate, Traian Băsescu ar urma să fie însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi să inspecteze modul în care se realizează podul de pontoane din Dorneşti, ca soluţie provizorie până la refacerea podului de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, unde a cedat un pilon, iar circulaţia este blocată de aproape o săptămână.

Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat şi vineri la Dorneşti, unde a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret - Rădăuţi construirea unui pod de pontoane. El aprecia că această soluţie ar fi una mai rapidă pentru deblocarea circulaţiei în zona respectivă.

Ulterior, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că podul de pontoane pe râul Suceava, în dreptul localităţii Dorneşti, va fi instalat de genişti şi vânători de munte, lucrarea urmând să fie finalizată în aproximativ şapte zile.

Ministerul Apărării Naţionale a pus, vineri, la dispoziţia Primăriei localităţii Pătrăuţi 50 de paturi de campanie cu cazarmamentul aferent, pentru persoanele ale căror locuinţe au fost distruse.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile de săptămâna trecută au afectat 81 de localităţi din judeţul Suceava, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici