Preşedintele CJ Dâmboviţa, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în dosarul senatorului Ion Stan

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012, informaţia fiind cuprinsă în dosarul senatorului PSD Ion Stan, potrivit gandul.info.

290 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Dâmboviţa, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în dosarul senatorului Ion Stan

Preşedintele CJ Dâmboviţa, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în dosarul senatorului Ion Stan

Conform gandul.info, procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţuţuianu în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan.

În rechizitoriul senatorului Ion Stan, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, se menţionează că procurorii anticorupţie îl cercetează pe actualul şef al CJ Dâmboviţa.

"Întrucât la data de 23.11.2012 Dima Nicuşor Sorin a denunţat şi pretinse fapte penale comise de numitul Ţuţuianu Adrian în perioada iunie 2012, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale, se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 257 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, într-o cauză separată", se precizează în actul de acuzare al senatorului Ion Stan, citat de gandul.info.

Adrian Ţutuianu nu a putut fi contactat până la ora actuală, consilierul său transmiţând că preşedintele CJ Dâmboviţa este într-o şedinţă, mai arată sursa citată.

Numele lui Adrian Ţutuianu apare în dosarul senatorului Ion Stan care a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul.

Ion Stan i-ar fi propus lui Dima Nicuşor Sorin să îl sprijine în afacerile pe care le derulează, aranjându-i o întrevedere cu Adrian Ţuţuianu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, despre care a afirmat că a revenit la sentimente mai bune faţă de el şi că "au bătut palma", potrivit gandul.info.

Deputatul Ion Stan a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Stan Ion, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă", se arată într-un comunicat remis miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 -14 noiembrie 2012, Stan a solicitat denunţătorului (Nicuşor Dima) 130.000 lei, bani destinaţi achiziţionării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi achiziţionării de produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.

Solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a lui Stan a fost respinsă prin vot, în decembrie 2012, de Plenul Camerei Deputaţilor, deşi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor votase anterior pentru încuviinţarea arestării preventive a inculpatului.

Având în vedere circumstanţele legate de imunitatea parlamentară, procurorii au dispus faţă de Ion Stan măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 zile. Durata măsurii preventive a fost prelungită succesiv, urmând ca ultima prelungire să expire la 21 martie 2013. Toate plângerile formulate de inculpat împotriva măsurii obligării de a nu părăsi ţara au fost respinse de instanţă.

Dosarul lui Ion Stan a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 14 februarie, Ion Stan declara, după ce a studiat la DNA probele din dosarul său, că nu-şi va da demisia din Parlament dacă va fi trimis în judecată la instanţa supremă pentru că "se face justiţie adevărată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici