Preşedintele CSM, Lia Savonea, către CCR: Birchall nu mai este ministru, e inoportună soluţionarea conflictului

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a transmis Curţii Constituţionale, un document în care arată că Ana Birchall nu mai ocupă funcţia de ministru al Justiţiei, drept urmare soluţionarea conflictului CSM-ministrul Justiţiei nu mai este oportună, însă lasă la latitudinea Curţii conduita.

691 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM, Lia Savonea, către CCR: Birchall nu mai este ministru, e inoportună soluţionarea conflictului

Savonea, adresă către CCR: Birchall nu mai este ministru, e inoportună soluţionarea conflictului

Lia Savonea nu s-a prezentat, marţi, la dezbaterea de la CCR a conflictului CSM-Ministerul Justiţiei, însă a transmis Curţii un document în care spune că soluţionarea lucrării este inoportună deoarece Ana Birchall nu mai ocupă funcţia de ministru.

„În conformitate cu prevederile art. 142 alin (1) din Constituţia României, republicată, odată constatat un conflict juridic de natură constituţională, Curtea Constituţională trebuie să arate şi conduita în acord cu prevederile constituţionale la care autorităţile publice trebuie să se conformeze.

Actualmente, doamna Ana Birchall nu mai ocupă funcţia de ministru al Justiţiei. În acest context, subscrisul apreciază că schimbarea titularului portofoliului, persoană în raport de acţiunile căreia subscrisul a sesizat CCR, face inoportună soluţionarea conflictului de natură constituţională intervenit între ministrul justiţiei, Ana Birchall, respectiv Ministerul Justiţiei, ca parte a autorităţii executive, şi autoritatea judecătorească reprezentată de CSM.

În consecinţă, Curtea Constituţională urmează a evalua finalitatea practică a stabilirii unei conduite de urmat în acord cu prevederile constituţionale, în situaţia constatării unui conflict juridic de natură constituţională”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Curtea Constituţională a amânat, pentru 27 noiembrie, pronunţarea pe marginea conflictului juridic între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, au declarat surse oficiale, pentru MEDIAFAX.

În cadrul prezentării punctelor de vedere, Alexandru Stan, director în cadrul Ministerului Justiţiei, a declarat despre presupusul conflict cu CSM că este unul "artificial" în care instituţia reclamantă nu doreşte soluţionarea.

Taguri:
savonea,
bircjall,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici