Preselecţie pentru cules de căpşuni: 140 de femei, în competiţie pentru 40 de locuri de muncă în Finlanda

Peste 140 de femei din 13 judeţe din sudul ţării participă, la Piteşti, la o preselecţie de forţă de muncă pentru sectorul agricol din Finlanda, unde ar urma să aibă contract pentru o lună, în special la cules de căpşuni, cu un program zilnic între 10 şi 15 ore, plata fiind de 7-8 euro pe oră.

1774 afișări
Imaginea articolului Preselecţie pentru cules de căpşuni: 140 de femei, în competiţie pentru 40 de locuri de muncă în Finlanda

Preselecţie pentru cules de căpşuni: 140 de femei, în competiţie pentru 40 de locuri de muncă în Finlanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş, cinci angajatori finlandezi caută 40 de femei care să lucreze în luna iulie în agricultură, doritoarele venind în baza unei trimiteri a agenţiei de forţă de muncă din judeţul de domiciliu al fiecăreia.

"Argeşul organizează la nivel naţional o asemenea preselecţie, la Sala Sporturilor din Piteşti, iar finlandezii au ales România pentru că, indiferent de ceea ce spun alţii, ei au părere foarte bună despre noi. Ei spun că lucrătorii români sunt foarte serioşi şi muncitori", a declarat, marţi, directorul AJOFM Argeş, Iulian Nicolae.

Angajatorii caută persoane cu experienţă în activitatea agricolă, cu vârsta de peste 18 ani şi care să cunoască limba engleză, iar la Piteşti se vor prezenta timp de două zile 142 de femei din 13 judeţe din sudul ţării.

Prima testată a fost şi prima acceptată.

"Am fost acceptată, am mai lucrat în Germania şi acesta ar fi al treilea an în care aş munci în străinătate. Nu prea m-am descurcat în engleză, dar m-a ajutat transalatorul. Am luat dicţionarul ca să arăt că vreau să învăţ limba engleză. Îmi convine, chiar şi la banii ăştia, pentru că în România nu ai cum să-i iei", a declarat prima femeie testată şi admisă la preselecţia de la Piteşti.

Cele care vor fi admise vor munci cu precădere la cules de căpşuni.

Contractul este doar pentru luna iulie, prevede un program zilnic cuprins între 10 şi 15 ore, plata fiind cuprinsă între 7 şi 8 euro pe oră, cu o medie de 7,65 de euro, din banii primiţi angajatele urmând să-şi plătească deplasarea, cazarea şi hrana.

Pentru marţi sunt programate la interviu cu angajatorii 110 femei, urmând ca miercuri la Sala Sporturilor din Piteşti să se prezinte alte 32 de candidate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici