Prestigiosul program de leadership adresat liceenilor Aspire High School s-a încheiat marţi

Aspire High School, cel mai prestigios program de leadership din Sud-Estul Europei destinat liceenilor, s-a încheiat marţi la Poiana Braşov, sesiunile pentru ediţia din 2019 a programului. ”Este cel mai bun program educaţional de acest tip”, susţin profesorii invitaţi, pentru MEDIAFAX.

268 afișări
Imaginea articolului Prestigiosul program de leadership adresat liceenilor Aspire High School s-a încheiat marţi

Prestigiosul program de leadership adresat liceenilor Aspire High School s-a încheiat marţi

Pentru cei 30 participanţi de la Aspire High School, experienţa de învăţare şi dezvoltare personală şi academică s-a încheiat marţi, cu multe emoţii, dar şi cu promisiuni pentru un viitor mai bun.

Tinerii au participat la sesiuni de public speaking, design thinking, dezvoltare personală, leadership autentic şi au beneficiat de sprijin şi sfaturi pentru aplicaţiile la universităţi atât din România, cât şi din străinătate. Pe parcursul celor 5 zile aceştia au fost înconjuraţi de participanţii de la Aspire Academy şi Aspire Professionals.

Ulemj Munkhtur, din Mongolia, participantă la Aspire High School, spune că "Lumea nu este atât de concretă, iar matematica, engleza, nu sunt singurele subiecte pe care persoanele cu potenţial trebuie să le stăpânească. Pentru mine s-au dovedit mult mai valoroase şi importante experienţele de viaţă şi ideile pe care Aspire mi le-a insuflat", a arătat participanta la programul Aspire, pentru MEDIAFAX.

Dara Cindrea, din România, arată că "pentru mine, Aspire a fost o experienţa cu adevărat unică pentru ca mi-a reamintit de ce am ales drumul pe care l-am ales din perspectiva carierei. M-a ajutat să mă descopăr, şi m-a pus în contact cu persoane fundamental diferite ca şi cultură, care sunt însă unite de faptul că voiau să schimbe lumea. Aspire e dovada că niciodată nu eşti singur."

Luci Herman şi Phil Malone au arătat că "încă din 2011, când Aspire Academy a fost fondat, venim cu bucurie în fiecare an să predăm la aceste programe. Ne-am bucurat să fim martorii unei dezvoltări şi expansiuni constante a programelor de-a lungul anilor şi să vedem că mulţi dintre absolvenţii talentaţi au parte de reuşite pe plan academic, profesional şi personal, fiind agenţi ai schimbării pozitive atât în România, cât şi în comunităţile din întreaga lume. Continuăm să ne întoarcem pentru că acesta este cel mai bun program educaţional de acest tip, reuşind să creeze o experienţă transformaţionala pentru participanţi. Şi pentru că ne-am făcut atâţia prieteni dragi în rândul participanţilor şi al organizatorilor. Suntem foarte entuziasmaţi să ne întoarcem anul viitor pentru a sărbători aniversarea de 10 ani a programelor Aspire, cu sesiuni speciale de învăţare". Ambii profesori, Luci şi Phil au predat la toate programele Aspire.

”Ne bucurăm să avem alături generaţii din ce în ce mai ambiţioase, curajoase şi proactive şi privim cu mai multă încredere către viitor atunci când îi vedem atât de entuziasmaţi şi curioşi, dornici să aducă schimbări pozitive oriunde s-ar afla”, a precizat Ştefania Cioroba, co-preşedinte Aspire, alumnus Aspire Academy 2016, pentru MEDIAFAX.

„Fondat în anul 2011 de absolvenţi de la universităţi de top din Statele Unite şi Europa, precum Harvard, Princeton, Wharton şi Georgetown, Aspire reuşeşte an de an să ajute tinerii să îţi atingă potenţialul, oferindu-le un mediu oportun pentru dezvoltare şi învăţare socială, şi să îi motiveze să transmită mai departe ceea ce au învăţat. Alumnii Aspire sunt conştienţi de impactul pe care îl pot avea în comunităţile din care fac parte şi determinaţi să devină agenţi ai schimbării. În urma celor 8 ediţii ale programelor, Aspire a devenit o comunitate dinamică ce reuneşte peste 800 de Alumni, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, care provin din peste 40 de ţări. În urma programelor din vară, aceştia beneficiază de diverse oportunităţi, atât în România, cât şi în străinătate, companii de top recrutând direct prin intermediul organizaţiei”, arată organizatorii.

Cea de-a noua ediţie a programului Aspire se desfăşoară în perioada 25 iulie-1 august, în Poiana Braşov, unde 140 participanţi din toată lumea se întâlnesc pentru cel mai prestigios program de antreprenoriat şi leadership din Sud-Estul Europei.

Aspire organizează în 2019 trei programe, desfăşurate în paralel, fiecare dedicat unei categorii de vârstă diferite. Liceeni pot participa la Aspire High School (26-30 iulie), studenţii şi masteranzii la Aspire Academy (25 iulie-1 august), iar tinerii profesionişti la Aspire Professional (25-28 iulie).

Tinerii participanţi la Aspire High School au devenit astfel parte a comunităţii de alumni Aspire, beneficiind de oportunităţile deja dezvoltate în cadrul Aspire - evenimente, programe de mentorat, dar având şi posibilitatea de a iniţia noi proiecte pentru dezvoltarea comunităţii, ca parte a echipei de voluntari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici