Presupusul asasin al lui Caiac, arestat pentru 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Dolj au decis, vineri seară, ca presupusul asasin al lui Mihai Pârvu (zis Caiac ), Cătălin Mavrichie, să primească mandat de arestare pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

113 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin al lui Caiac, arestat pentru 29 de zile

Poliţişti asigură paza la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde este internat Mavriche (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatului lui Cătălin Mavriche, Alecu Sitichiu, a declarat, la ieşirea de la audierile de vineri seară, de la Tribunalul Dolj, că clientul său a pledat "vinovat fără intenţie" pentru că ar fi tras în legitimă apărare în Mihai Pârvu, zis "Caiac".

Întrebat dacă Mavrichie s-a dus singur la Caiac acasă, avocatul a spus că acesta a fost însoţit de prietena sa "care l-a rugat în genunchi pe Caiac să-l lase în pace pe Mavrichie întrucât este băut şi vor rezolva problema a doua zi".

Avocatul a mai susţinut că cel care l-a tăiat pe Cătălin Mavrichie este Mihai Pârvu, zis Caiac.

După pronunţarea deciziei magistraţilor Tribunalului Dolj, Cătălin Mavrichie a fost dus în duba Poliţiei încătuşat, iar apoi transportat din nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde este sub pază.

Cătălin Mavrichie a fost adus, vineri seară, la Tribunalul Dolj, într-o dubă a Poliţiei în spatele căreia se afla o maşină a Detaşapentului pentru Intervenţie Rapidă. El era îmbrăcat în pijama de spital, iar atât în momentul în care a coborât pentru a intra în sediul Tribunalului Dolj pentru audieri, cât şi atunci când a ieşit de la audieri, şi-a tras cămaşa peste faţă şi spus că refuză să stea de vorbă cu reprezentanţii presei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul Tribunalului Dolj, Cătălin Mavrichie a fost reţinut, vineri, de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în cazul lui Mihai Pârvu, zis Caiac, care a murit în urmă cu trei zile împuşcat după o partidă de poker.

Conform sursei citate, dosarul a fost înaintat, în cursul zilei de vineri, magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cătălin Mavrichie este acuzat că, în dimineaţa de 26 august, la ora 4.30, a plecat la locuinţa lui Mihai Pârvu, zis Caiac, asupra căruia, după "discuţii contradictorii", a tras mai multe focuri cu o "armă letală".

Mihai Pârvu, zis Caiac, cunoscut cap al lumii interlope din Craiova, a fost îngropat, joi, după ce a fost împuşcat mortal, în urmă cu trei zile, după o partidă de poker, partenerul de joc, Cătălin Mavrichie, un apropiat de-al său, acuzându-l că a măsluit cărţile.

Avocatul lui Cătălin Mavrichie a recunoscut, vineri după-amiază, la Tribunalul Dolj, că clientul său a tras cu pistolul, solicitând o contraexpertiză pentru a stabili dacă amprentele clientului său se găsesc pe ambele pistoale găsite la locul faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici