Preţul gazelor ar putea fi menţinut până în trimestrul al treilea din 2009, când ar putea să scadă

Preţul gazelor ar putea fi menţinut până în trimestrul al treilea al anului viitor, când ar putea chiar să scadă, ca urmare a reducerii cotaţiilor pentru barilul de petrol şi a preţului gazelor din import, a declarat, miercuri, şeful Departamentului Preţuri şi Tarife din ANRE, Gabriel Sârbu.

6 afișări
Imaginea articolului Preţul gazelor ar putea fi menţinut până în trimestrul al treilea din 2009, când ar putea să scadă

Preţul gazelor ar putea fi menţinut până în trimestrul al treilea din 2009, când ar putea să scadă

"Este posibilă menţinerea preţului, până în trimestrul al treilea, sunt mai multe variante. Previzionăm în 2009 şi o scădere a preţului gazelor din import", a declarat Sârbu pentru MEDIAFAX.

Preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicoale Opriş, a declarat că instituţia şi operatorii din piaţă caută o formulă de compensare prin care să menţină preţurile.

"Încercăm să găsim o formulă de compensare, adică să nu creştem preţurile şi apoi să le scădem", a afirmat Opriş.

Oficialii ANRE au declarat în luna septembrie că preţul gazelor va rămâne nemodificat până la sfârşitul anului. Ei au afirmat atunci că s-ar putea ca peţurile chiar să scadă în a doua parte parte a anului 2009.

Cea mai recentă majorare a preţurilor gazelor furnizate populaţiei a avut loc la 1 iulie, când tarifele au crescut în medie cu 12,5%. La acea dată, distribuitorii de gaze Distrigaz Sud şi E.ON Gaz România au anunţat că majorarea nu acoperă cheltuielile şi că vor solicita ANRE o nouă creştere, începând cu 1 octombrie, cerere pe care ANRE a respins-o.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici