Preţul pâinii ar putea creşte cu 30 la sută în toamna acestui an

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Niculae Ştefan, a avertizat, joi, că preţul pâinii ar putea creşte cu 30 la sută în toamna acestui an, pe fondul majorării preţului la grâu.

40 afișări
Imaginea articolului Preţul pâinii ar putea creşte cu 30 la sută în toamna acestui an

Preţul pâinii ar putea creşte cu 30 la sută în toamna acestui an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preţul pâinii va creşte în toamnă pe fondul creşterii preţului la grâu. Având în vedere că producţia de grâu este foarte mică şi afectată de condiţiile climatice, importurile care se vor face şi creşterea preţului vor duce la o scumpire de 30 la sută în lunile octombrie, noiembrie, decembrie. Preţurile majorate sunt şi consecinţa politicilor proaste ale Ministerului Agriculturii", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, Niculae Ştefan.

Preşedintele Agrostar a subliniat că dacă strategia care a fost propusă Ministerului Agriculturii în luna ianuarie ar fi fost aplicată, "România nu avea probleme cu preţurile".

"România nu ar trebui să aibă probleme cu creşterea preţurilor, pentru că avem capacitatea de a aproviziona nu numai populaţia ţării, ci încă 80 de milioane de locuitori. Celor de la Ministerul Agriculturii ar trebui să le fie ruşine că găsim în pieţe 70-80 la sută din produse din import", a spus Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici