Prezenţa femeilor în Guvernul României este cea mai mică la nivel european

  • Prezenţa femeilor în Guvernul României este cea mai mică la nivel european
  • Pe penultimul loc este Ungaria, la doar 1% distanţă
  • Comisia Europeană implementează o nouă strategie pentru egalitatea de gen
605 afișări
Imaginea articolului Prezenţa femeilor în Guvernul României este cea mai mică la nivel european

România este pe ultimul loc în Europa într-un nou aspect: prezenţa femeilor în Guvern este cea mai mică.

Visul egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi este departe de realitate. Singura femeie din Guvernul României este Raluca Turcan. Procentul femeilor din cabinetul Cîţu este de 5%. Asta se întâmplă în contextul în care noul Guvern este, declarativ, unul de factură progresistă.

Doar Polonia mai stă aproximativ la fel de prost ca noi la acest aspect. Aceştia au un procent de 6%, însă guvernarea lor este una ultra-conservatoare. Aşa am ajuns să ne comparăm la implementarea egalităţii de gen cu o ţară al cărei guvern este anti-avort.

Până şi Bulgaria stă mult mai bine decât noi. Acolo procentul este de 42%. Ministerele se împart cel mai echilibrat în Franţa şi Belgia, unde procentul este de 50%. La capătul opus al nouă sunt statele nordice: Suedia (55%) şi Finlanda (53%).

Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie pentru egalitatea de gen. Prin această strategie femeile sunt încurajate să participe la alegeri. Totodată, se doreşte şi îmbunătăţirea echilibrului între femei şi bărbaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici