Pricopie: Cine vrea să facă propunere de manual, trece prin licitaţie publică

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că, după încheierea dezbaterii publice privind noile manuale, începe licitaţia publică şi, din acest moment, orice autor sau editură care doreşte să propună un manual, trebuie să treacă prin acest proces.

93 afișări
Imaginea articolului Pricopie: Cine vrea să facă propunere de manual, trece prin licitaţie publică

Pricopie: Cine vrea să facă propunere de manual, trece prin licitaţie publică (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Ministrul Remus Pricopie a spus că manualele digitale reprezintă un proces foarte complicat.

"De fapt, nu manualele digitale, ci noile manuale, pentru că noi vorbim de un proces pe care trebuie să îl luăm de la capăt", a spus Pricopie, după ce a participat la masa rotundă organizată de Comitetul Sindical European pentru Educaţie şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, în cadrul proiectului "Dialogul social sectorial la nivel European".

Ministrul a precizat că anul trecut a spus că dacă se lucrează pe acest subiect, sunt şanse ca în septembrie 2014 să avem noile manuale.

"Ştiţi care a fost reacţia unor editori, pentru că ar fi nedrept să spun reacţia editorilor. Au fost, din punctul meu de vedere, două temeri: prima ar fi că se stabilesc noi reguli ale jocului, fără ca dumnealor să fie consultaţi şi să ştie, şi a existat temerea că unii sunt avantajaţi în raport cu alţii, în special ca urmare a timpului foarte scurt. Şi au spus că unii poate că sunt pregătiţi, poate au ştiut dinainte, alţii nu au ştiut. Pentru a nu exista această suspiciune, atunci am amânat procesul cu un an, am supus dezbaterii publice toate documentele, astfel încât să nu mai poată nimeni să spună că s-au făcut peste noapte sau că nu au avut timpul suficient", a adăugat Pricopie.

Ministrul a mai spus că deşi editorii au cerut şase-nouă luni, le-a acordat mai mult timp.

"Aceasta este zona de dezbatere publică. Mai departe, din acest moment, vorbim despre o licitaţie publică. Adică orice autor, editură, oricine doreşte să facă o propunere de manual, trece printr-un proces de licitaţie publică. Licitaţia publică se face după regulile privind achiziţiile publice, iar din acest moment nu cred că mai poate să spună cineva că sunt reguli noi. Ele au fost şi sunt în continuare pe internet. Singurul lucru pe care mai trebuie să îl facem este să încărcăm pe SEAP procedura de achiziţie", a mai spus Remus Pricopie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici