Prigojin anunţă primul „lot” de puşcăriaşi reabilitaţi după ce şi-au încheiat serviciul în grupul Wagner

Primii condamnaţi recrutaţi din închisorile ruseşti de grupul de mercenari Wagner au încheiat şase luni de serviciu în Ucraina şi au primit reabilitarea promisă.

1844 afișări
Imaginea articolului Prigojin anunţă primul „lot” de puşcăriaşi reabilitaţi după ce şi-au încheiat serviciul în grupul Wagner

Prigojin anunţă primul „lot” de puşcăriaşi reabilitaţi după ce şi-au încheiat serviciul în grupul Wagner

Anunţul a fost făcut jurnaliştilor, astăzi, de Evgheni Prigojin, şeful Batalionului Wagner, cu intenţii evidente de propagandă.

„Şi-au îndeplinit contractul. Au lucrat cu onoare şi demnitate. Sunt primii. Nimeni altcineva nu a muncit atât de mult ca ei”, a spus Prigojin, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Condamnaţii graţiaţi sunt aproximativ 20 de persoane, descrişi de Prigojin drept oameni simpli care „nu reuşiseră să-şi găsească locul în societate” şi au intrat în tot felul de necazuri.

Acum, compania îi poate trata cu „respect”, le-a dat o „şansă”, iar ei au luptat pentru interesul naţional. Unul dintre deţinuţii reabilitaţi a declarat agenţiei de presă că mulţi dintre camarazii săi intenţionează să continue lupta în Ucraina, în baza contractului cu Wagner.

Nu se spune nimic despre pierderile foarte mari pe care le-ar avea condamnaţii, mulţi trimişi în prima linie ca şi carne de tun, conform diverselor surse.

Oamenii din Batalionul Wagner sunt, printre altele, angajaţi pe frontul din Bahmut, unul dintre cele mai sângeroase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici