Prima creşă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

Prima creşă construită prin programul Guvernului a fost finalizată în localitatea Fălticeni, judeţul Suceava, şi a fost predată beneficiarului, a anunţat marţi Ministerul Dezvoltării.

240 afișări
Imaginea articolului Prima creşă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

Prima creşă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

Noua creşă, primul obiectiv construit cu finanţare din PNRR, a fost finalizată şi predată beneficiarului. Lucrările au început în 18 august şi este prima creşă construită în municipiul Fălticeni în ultimii 30 de ani, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Aceasta va găzdui 70 de copii şi este organizată în 3 nuclee funcţionale: zona administrativă, zona destinată copiilor şi zona spaţiilor tehnico-gospodăreşti. De asemenea, creşa beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiar şi grupuri sanitare, spaţii pentru luat masa, cabinet medical şi spaţii administrative.

Creşa este de tip nZEB (near-Zero Energy Building), fiind dotată cu 65 de panouri solare şi 43 de panouri fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante. Astfel, consumul de energie al clădirii clasifică această construcţie ca fiind una cu performanţă energetică ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea exploatării normale este foarte scăzut.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a acestei creşe a depăşit 15 milioane de lei.

„Construim alte 211 astfel de creşe în România, prin care vom asigura 11.500 noi locuri în creşe pentru cei mici”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici