„Prima dată nu ştiam de unde vine”. O primărie din Gorj a montat un sistem de boxe pe stâlpi, prin care redă muzică şi hotărârile de consiliu local

Primăria din Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, a investit 12.000 de lei pentru a monta zece boxe pe stâlpi, iar cu ajutorul unui sistem radio prin cablu, localnicii vor asculta muzică pe stradă, de dimineaţă până seara, autorităţile urmând să transmită astfel şi hotărârile de consiliu local.

1084 afișări
Imaginea articolului „Prima dată nu ştiam de unde vine”. O primărie din Gorj a montat un sistem de boxe pe stâlpi, prin care redă muzică şi hotărârile de consiliu local

O primărie din Gorj a montat boxe pe stâlpi. Prin acestea se va transmite muzică şi hotărârile de consiliu local

Pe aleile parcului din faţa Primăriei Târgu-Cărbuneşti, în staţiile de autobuz, în apropierea spitalului şi în piaţa din localitate răsună muzica, din această săptămână, de dimineaţă până seara. Deocamdată, zece boxe au fost amplasate pe stâlpi, oamenii ascultând programele unui post de radio.

„Am achiziţionat un sistem de radioficare, pe care să-l folosim şi pentru diverse anunţuri, şi pentru atmosferă ambientală plăcută, zic eu, mai ales că vin şi sărbătorile şi o să avem colinde. Ne-am hotărât să avem un post de radio care să aibă în principal muzică şi mai puţină politică, să nu stea oamenii să asculte vorbărie multă. Iniţial avem zece difuzoare amplasate pe o distanţă de 1.100 de metri, în zona pieţei două, două către spital, în apropierea staţiilor de microbuz şi vrem ca anul viitor să ne extindem şi spre aleea liceului. Este o boxă în parcul din faţa Primăriei, care acoperă tot parcul”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Sistemul de radioficare funcţionează doar în timpul zilei, iar când edilii nu au anunţuri importante de făcut, se aude doar muzică. În curând ar putea fi transmise şi şedinţele de Consiliu Local.

„Am zis să fie un cadru ambiental frumos şi vom da anunţurile de strictă necesitate. Spre exemplu, anumite anunţuri în legătură cu hotărârile de consiliu local. Lumea cred că e sătulă de politică, oricum la noi şedinţele de consiliu local nu sunt ca în alte părţi, animate cu dezbateri mari. Noi încercăm să fim mai calmi şi să luăm cele mai bune măsuri pentru oraş, în armonie. Programul este cât e lumină afară, să nu deranjăm, de la 07.30, până la 19.00, în perioada sărbătorilor o să fie puţin mai mult, pentru că mai vine lumea prin parc. A costat 12.000 de lei, cu TVA. Putem să transmitem anunţuri, avem o staţie la primărie, dar nu o să vorbim toată ziua la microfon. Eu cred că e un lucru bun. Am avut de mult în intenţie, până la urmă nu cred că este o investiţie atât de costisitoare. La sate nu avem deocamdată, e mai greu”, a mai declarat, Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Oamenii sunt încântaţi de noua investiţie, dar ar vrea şi muzică populară.

„Este ceva de relaxare. Eu, spre exemplu, aş dori să fie şi câteva ore de muzică populară. Este plăcut să aştepţi microbuzul şi să te relaxezi, ascultând muzică. Prima dată nu ştiam de unde vine, apoi am văzut boxa pe stâlp. Cred că este o idee bună”, spune un localnic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici