Prima etapă a alegerilor generale la Universitatea Bucureşti pentru mandatul 2019-2023 începe luni

Alegerile generale la Universitatea din Bucureşti pentru mandatul 2019-2023 încep luni, 7 octombrie. Prima etapă vizează depunerea candidaturilor, care este desfăşurată între 7 şi 11 octombrie 2019, potrivit calendarului.

152 afișări
Imaginea articolului Prima etapă a alegerilor generale la Universitatea Bucureşti pentru mandatul 2019-2023 începe luni

Prima etapă a alegerilor generale la Universitatea Bucureşti pentru mandatul 2019-2023 începe luni

În această perioadă se vor depune candidaturile pentru funcţia de Director de Departament, pentru calitatea de membru în Consiliul Departamentului, calitatea de reprezentant al departamentului în Consiliul facultăţii şi pentru calitatea de reprezentant al facultăţii în Senat.

Desfăşurarea propriu-zisă a alegerilor va avea loc între 15 şi 25 octombrie 2019, conform datelor Calendarului alegerilor UB pentru mandatul 2019-2023. Acestea se vor desfăşura la nivel de departamente, respectiv la nivel de facultate pentru reprezentanţii facultăţilor în Senat.

Potrivit datelor calendarului, prezentarea Raportului de activitate a Senatului pentru perioada decembrie 2015 - noiembrie 2019 va avea loc, luni, 4 noiembrie, tot atunci urmând să se desfăşoare şi şedinţa comună a Senatului pentru validarea alegerilor de la nivelul facultăţilor.

În intervalul 5-14 noiembrie 2019 va avea loc depunerea candidaturilor pentru funcţia de Preşedinte al Senatului, urmând ca la data de 20 noiembrie să de desfăşoare alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Senatului.

Ultimele alegeri sunt cele pentru ocuparea poziţiei de Rector al Universităţii din Bucureşti. Depunerea candidaturilor pentru funcţia de Rector va avea loc în perioada 20-27 noiembrie 2019.

Alegerea Rectorului Universităţii din Bucureşti se va desfăşura în două tururi. Primul dintre acestea va avea loc în data de 4 decembrie 2019, urmând ca turul II să aibă loc la o săptămână distanţă, respectiv în 11 decembrie 2019.

Şedinţa de Senat pentru validarea alegerii Rectorului este programată în eventualitatea în care rectorul este ales din turul I, pentru data de 11 decembrie 2019. Pentru situaţia în care acesta este ales după turul II, validarea alegerii Rectorului va avea loc în 18 decembrie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici