Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie

  • Antreprenoare, inovatoare, filantroapă, femeie de afaceri, activistă pentru dreptate socială, artistă.
  • Walker, deseori menţionată ca fiind prima femeie milionară din SUA, a fost cunoscută pentru abilităţile sale antreprenoriale, deoarece şi-a construit de la zero brandul de produse cosmetice şi de îngrijire a părului.
  • Ea s-a născut în 1867 în Louisiana şi este recunoscută ca prima milionară în dolari prin forţe proprii a Statelor Unite.
3265 afișări
Imaginea articolului Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie

Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie

C.J. Walker se alătură liniei de păpuşi Barbie Inspiring Women. 
 
Walker a construit un imperiu din afacerile de înfrumuseţare, dar a fost cunoscută şi pentru eforturile sale filantropice şi de justiţie socială, inclusiv pentru contribuţiile sale la mişcarea anti-linşaj. O poveste demnă de o femeie puternică, pe care stră-stră-strănepoata ei, A'Lelia Bundles, speră ca generaţiile mai tinere să o cunoască prin intermediul noii păpuşi.
 
 
"Înseamnă foarte mult faptul că atunci când un copil se uită la o păpuşă, să fie una care să semene cu el/ea", a spus Bundles. "Şi nu înseamnă că micuţii de culoare ar trebui să aibă doar păpuşi de culoare şi copiii albi ar trebui să aibă doar păpuşi albe. ... Dar îmi place ideea asta: copiii să poată avea cu adevărat pe cineva care să semene cu ei... pentru ca ei să ştie că fac parte din lumea asta".
 
FOTO A'Lelia Bundles
 
"Sper că atunci când fetiţele şi băieţii vor lua păpuşa în mână, vor vedea ceva puţin diferit, nu doar o păpuşă obişnuită, ci o păpuşă care vine cu o poveste", a declarat Bundles pentru un post american. "Şi să o vadă ca pe o antrepreniare, ca şefă, ca filantroapă, ca protectoare a artei şi ca cineva căruia i-a păsat de justiţia socială. Şi poate se vor vedea poate pe ei înşişi şi că pot fi şi ei la fel”. 
 
În calitate de biograf oficial al lui Walker, Bundles a lucrat cu compania Barbie la crearea păpuşii.
 
Contribuţia şi cunoştinţele ei au ajutat la crearea ţinutei vibrante a păpuşii Walker, care prezintă culorile preferate ale antreprenoarei - mov şi turcoaz -, precum şi a părului şi a ambalajului păpuşii, care prezintă o fotografie istorică a reşedinţei Villa Lewaro a lui Walker, un loc de întâlnire în timpul Renaşterii din oraşul Harlem.
 
Păpuşa vine chiar şi cu o mini-replică a produsului original Wonderful Hair Grower al lui Walker - un unguent care a ajutat la rezolvarea multor probleme ale scalpului. 
 
Walker se alătură Idei B. Wells, Billie Jean King, Jane Goodall şi multor alte femei inovatoare care au avut, de asemenea, păpuşi Barbie făcute după chipul lor.
 
Păpuşa este disponibilă pe Amazon şi Walmart.com la preţul de 35 de dolari. 
 
"În calitate de pionier în antreprenoriat, filantropie şi activism, creând modelul femeii de afaceri americane self-made şi al inovatorilor secolului XX, doamna C.J. Walker este o întruchipare a seriei noastre Barbie Inspiring Women", a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte de execuţie şi şef global al Barbie şi al păpuşilor pentru Mattel, într-un comunicat.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici