Prima înfăţişare a lui Radu Mazăre în faţa instanţei. Fostul primar, adus în curând la Înalta Curte, pentru confirmarea arestării în dosarul Polaris

Radu Mazăre urmează să fie adus, luni, la sediul instanţei supreme la ora 14:30, pentru a fi confirmat mandatul de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanţă, la aproape 10 ani de închisoare. Mazăre va fi adus de la Penitenciarul Rahova.

3017 afișări
Imaginea articolului Prima înfăţişare a lui Radu Mazăre în faţa instanţei. Fostul primar, adus în curând la Înalta Curte, pentru confirmarea arestării în dosarul Polaris

Prima înfăţişare Radu Mazăre va fi adus la Înalta Curte la 14.30, pentru confirmarea arestării în dosarul Polaris

Radu Mazăre va fi transferat, luni, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţa să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în dosarul Polaris. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Radu Mazăre a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă acesta a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, a fost escortat cu Poliţia până la Penitenciarul Rahova.

Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava având escală la Paris. Potrivit procedurilor, după ce este adus în ţară, fostul primar trebuie încarcerat şi apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.

Radu Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaţilor săi, pentru a obţine azil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici