Prima măsură a lui Ridzi vizează absorbţia fondurilor UE pentru tineri şi sportivii de performanţă

Monica Iacob Ridzi a declarat, sâmbătă, că prima măsură pe care o va lua după validarea în funcţie va fi implementarea proiectului "Pregătiţi pentru Europa", care vizează absorbţia fondurilor europene pentru tineri şi pentru sportivii de performanţă.

16 afișări
Imaginea articolului Prima măsură a lui Ridzi vizează absorbţia fondurilor UE pentru tineri şi sportivii de performanţă

Prima măsură a lui Ridzi vizează absorbţia fondurilor UE pentru tineri şi sportivii de performanţă

Ea a făcut această declaraţie după ce Comisiile pentru învăţământ ale Parlamentului i-au dat aviz favorabil, cu majoritate de voturi, în urma audierii sale în comisie.

Deputatul a explicat că, în calitate de membru în Comisia pentru buget din Parlamentul European, a fost preocupată, în special, de modalitatea de absorbţie a fondurilor europene pentru tineri.

Iacob Ridzi a explicat că sunt foarte multe programe, proiecte europene neaccesate încă de tinerii din România, pentru că nu sunt cunoscute.

"La aproape doi ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, absorbţia fondurilor existente pentru programele pentru domeniul tineret şi sport este aproape egală cu zero", a susţinut Ridzi.

Ea a precizat că acest proiect se va derula pe tot parcursul anului 2009 şi, probabil, va fi continuat şi în 2010, dacă va fi necesar. Potrivit acesteia, proiectul va fi lansat în cele opt centre regionale care vor fi înfiinţate în acest sens.

"Este marea mea provocare, aceea de a-i ajuta pe tineri să absoarbă aceste fonduri europene şi am convingerea că acest lucru se va putea realiza în cel mai scurt timp', a adăugat ea.

Citeşte şi:

Comisiile au avizat nominalizarea Monicăi Iacob-Ridzi ca ministru al Tineretului şi Sportului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici