Prima şcoală-pilot în Sinaia. Elevii vor putea să-şi aleagă singuri materiile

  • Elevii din România învaţă materii obligatorii din programă, fără să aibă prea multe discipline opţionale.
  • Însă, sunt şi şcoli model, unde elevii studiază ce vor.
  • Acolo vor putea să-şi aleagă singuri materiile care le plac, iar profesorii vor învăţa să preda pe domenii noi şi vor avea salarii mai mari.
687 afișări
Imaginea articolului Prima şcoală-pilot în Sinaia. Elevii vor putea să-şi aleagă singuri materiile

Prima şcoală-pilot în Sinaia. Elevii vor putea să-şi aleagă singuri materiile

Aşa vrea să ajungă şi Colegiul Mihail Cantacuzino, din Sinaia. Conducerea de acolo a solicitat ca din toamnă, să devină prima şcoală pilot din judeţul Prahova.
 
Elevii vor putea să facă ore legate de turism, dezvoltare personală sau leadership, spune directorul Colegiului - Aurora Arieşan.
 
„Este clar o oportunitate pentru elevii mei. O oportunitate la care visez de când eram şi eu elevă. O să pilotăm 3 clase, cele 3 clase vor fi o clasă de uman care va avea un curs în plus de public speaking”, a spus  Aurora Arieşan, directorul Colegiului Mihail Cantacuzino, din Sinaia.
 
Ştefan Lefter, elev în clasa a 11-a, spune că avantajele sunt multiple într-un astfel de program educaţional. 
 
„O să fie, din câte ştiu,materii care aduc un simţ în plus de practicitate, pentru că ăsta e şi scopul programului şcolii pilot. Elevii vor învăţa să managerieze anumite concepte şi situaţii pe bază de proiect”, a spus Ştefan Lefter, elev.
 
Proiectul pilot înseamnă efortul şcolilor de a avea un alt stil de predare - alte materii care să te poată dezvolta ca om în viaţă. Însă, potrivit ultimelor statistici, doar o singură şcoală privată a mai solicitat până acum să fie una pilot.
 
„De foarte multe ori lucrurile au fost aşa numai de spoială, ne facem că facem, iar la urmă şi la urmă, lucrurile au rămas ca în tren. Adică, exact ca înainte, fără transformări majore”, a declarat Marian Staş, expert în educaţie.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici