Prima temperatură negativă din această toamnă, la Miercurea Ciuc

Prima temperatură negativă din această toamnă în mediul urban s-a înregistrat, luni dimineaţă, în prima zi de toamnă, la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, când mercurul din termometre a coborât până la minus 0,5 grade Celsius.

950 afișări
Imaginea articolului Prima temperatură negativă din această toamnă, la Miercurea Ciuc

Prima temperatură negativă din această toamnă, la Miercurea Ciuc (Imagine: Mediafax Foto)

"În intervalul orar 6:30 - 7:00, mercurul din termometre a coborât până la minus 0,5 grade Celsius la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, aceasta fiind prima temperatură negativă consemnată în Harghita în toamna acestui an", a declarat meteorologul de serviciu Lajos Krisztina.

Dimineaţa a fost friguroasă şi în celelalte localităţi ale judeţului, la Topliţa şi Joseni atmosfera răcindu-se până la trei grade Celsius, la Staţia Meteo Bucin fiind consemnată o minimă de 3,4 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni se aşteaptă o maximă de 21 de grade.

Medicii afirmă că diferenţa de temperatură de aproape 22 de grade Celsius care se va înregistra în cursul zilei odată cu încălzirea atmosferei va fi resimţită din plin de bolnavii cronic, de suferinzii de astm bronşic, de bolnavii cu afecţiuni ale sistemului cardio-vascular, precum şi de meteodependenţi

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, în vreme ce maxima absolută, de plus 33,8 grade, a fost consemnată în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici