Prima trecere de pietoni inteligentă din Galaţi a fost inaugurată. Cum funcţionează. FOTO

O trecere de pietoni inteligentă a fost montată în premieră pe un bulevard din oraşul Galaţi. Aceasta are un sistem de lumini care porneşte în momentul în care o persoană traversează strada, oferind o bună vizibilitate şoferilor şi pietonilor.

8259 afișări
Imaginea articolului Prima trecere de pietoni inteligentă din Galaţi a fost inaugurată. Cum funcţionează. FOTO

Prima trecere de pietoni inteligentă din oraşul Galaţi

Trecerea de pietoni inteligentă a fost montată pe Faleza Superioară a Dunării, într-o zonă prin care trec numeroase maşini şi persoane.

Sistemul are doi stâlpi cu becuri care se aprind automat în momentul în care o persoană traversează strada. Trecerea de pietoni inteligentă este dotată cu senzori de mişcare şi cu markeri luminoşi intermitenţi, cu leduri, montaţi în asfalt.

„Pentru siguranţa pietonilor care se angajează în traversarea străzii, trecerea dispune de un sistem modern ce permite, pe baza senzorilor de prezenţă, creşterea intensităţii luminii asigurate de doi stâlpi ce sunt prevăzuţi cu două corpuri de iluminat. În plus, de-a lungul trecerii de pietoni, în asfalt, au fost amplasaţi markeri luminoşi intermitenţi cu leduri”, a anunţat biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Pentru amplasarea sistemului inteligent Primăria Galaţi nu a plătit nimic, acesta fiind montat gratuit de o companie de iluminat public.

În viitor, municipalitatea gălăţeană intenţionează să extindă sistemul în tot oraşul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici